banner564

Karkas eti de getirilmeli

Esnaf odası,  satışa sunulan donmuş kuzu buduna fiyatından dolayı yoğun rağbet olduğunu belirtikken, bir de öneride bulundu

Karkas eti de getirilmeli
banner598

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), et ithalatının; buzlu et yanında daha çok karkas eti de içermesi gerektiğini belirtti.
Odadan yapılan açıklamada, dondurulmuş etin, kasaplar ve kasap bölümü olan marketler üzerinden önceki gün itibari ile satışa çıktığı ve fiyat avantajından dolayı toplumun birçok kesiminin çok yoğun ilgisi ile karşılaştığı kaydedildi.
Kasaplar Birliğinin verdiği bilgilere göre, perakende satılmak üzere 15 ton kadar etin, kasaplar üzerinden satışa sunulduğunu ve yoğun ilgiden dolayı bir kaç gün içinde bitmesinin söz konusu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi:
“Dolayısı ile et ihtiyacı ve açığının giderilmesi için, kontrollü ve denetim altında tedarikin devam etmesi yanında, taze karkas et için de girişimlerin kaçınılmaz olduğu bu deneyimlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Ülkemizde nüfus plansız bir şekilde artmış, özellikle küçükbaş hayvan üretimi azalmıştır. Yıllar yılı yoğun bir populizm ile karşı karşıya kaldık, oysa bu gerçekliği saptamak için göze dahi ihtiyaç yoktu. Bir de yıllarca izlenen tarımsal politikaların yanlışlarından dolayı, et fiyatlarının uçtuğunu vurgulamamız gerekir. Bu durum alım gücü düşük toplum kesimlerinin et tüketememesine yada Güney’e geçebilenlerin ihtiyaçlarını Güney’den karşılamasına itmiştir. Ayni anda hem fiyat avantajı hem de et açığından dolayı Güney’den Kuzey’e et kaçakçılığı sağlıksız koşullarda alıp başını gitmiştir.
Ülkedeki et açığı, küçük azınlık bir kesimin küpünü doldurmasına ve güç odağı olmasına yol açmıştır. O nedenledir ki bu statüko uzun yıllardır görmezlikten gelinmiş, sağırlar oynanarak, durumu çözmek yerine popülizm yapılmıştır. Et olayı siyaseten nasıl bir boşlukta olduğumuzu tekrardan ortaya koymuştur. Bir kez daha vurgulama gereği duyuyoruz; Et ithalatı buzlu et yanında, daha yoğun bir şekilde karkas eti de içermeli, bu yapılırken ayni anda üretim ve tarımsal politikalar gözden geçirilmelidir. Bu sorunları çözmek için, istememiz ve bazı güçlere boyun eğmememiz halinde, başarmamamız için hiç bir neden yoktur.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 3 ay Önce

Kıyma, kuşbaşı, pirzola da gelsin... hatta dana eti de gelsin.... bu arada kuzu etinden yedim gayet lezzetli...

Ergunkuyumcu
Ergunkuyumcu - 3 ay Önce

Katılıyorum aynene etyiyemez olduk

Can demir
Can demir - 3 ay Önce

Kuzu etini denedim denemez olaydım yenmez evin içini kötü kokular sardı köpeğe attık

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473