banner564

‘Kardeşlerimizin yanındayız’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, KKTC'nin bağımsız bir devlet olarak tanınması için her zaman destek vereceklerini söyledi

‘Kardeşlerimizin yanındayız’
banner598

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası toplum tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınması için her zaman KKTC'li kardeşlerinin yanında olacaklarını söyledi.
Aliyev, Bakü'de, ADA Üniversitesi'nde düzenlenen, 44 ülkeden 80'den fazla uzmanın katıldığı "Yeni Dünya Düzenine Doğru" başlıklı uluslararası foruma katılarak konuşma yaptı.
KKTC ile ilişkileri de değerlendiren Aliyev, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la temas halinde olduğunu söyledi.
KKTC bayrağının TDT Zirvesi'nde Şuşa'da dalgalandığını anımsatan Aliyev, şu ifadeleri kullandı:
"Biz her zaman kardeşlerimizin yanındayız. Bizim politikamız her zaman net olmuştur. Bu hususta başka bir gündemimiz yok. Biz sadece kardeşlerimizin devletlerini koruyabilmeleri için onlara nasıl yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. Onlar bunu tarihsel olarak ve yaptıkları dolayısıyla hak ediyor."
Aliyev, Annan Planı'na KKTC'nin "evet" dediğini, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ise karşı çıktığını hatırlatarak, "Sonrasında ne oldu? Kıbrıs Rum Kesimi AB'ye üye kabul edildi. Bu adil mi? Bu çifte standartlara açık örnektir. KKTC'li kardeşlerimiz emin olsun ki, ülkelerinin bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplum tarafından tanınması için her zaman yanlarında olacağız." diye konuştu.

Tatar ve Üstel, Aliyev’e teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 
Tatar, “Kardeşlik ve iş birliğimizin sonsuza kadar sürmesini temenni ederim”dedi.
Başbakan Ünal Üstel de Aliyev’e, KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için verdiği destek için teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 gün Önce

Ha Gayret ‘ KKTCden Çok da Uzak olmayan ve Yanındayım diyen Azerbaycan’ın KKTCyi Tanımasına yine Az Kaldı !
Uçaklar dolusu KKTCyi Yönetemlerimiz yine Bakü yolcusu Ziyaretleri ve Hediyeleri yine Başlıyor ! Hade Hayırlısı !!
Sıra Kazakistan ‘ Türkmenistan ve Uganda ve Gahana’ye da gelecek Herhalde !
FOR ever TRNC ….

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

Diktatörlerden Krallardan Hükümdarlardan dost olmaz. Kardeş olmaz. Tarih onların Diktatörlüklerinin devamı için kardeş bile dinlemeyip öldürttükleri örneklerle doludur. Kaldi ki onlardan ülkelerine bile hayır gelmez yok ki başkasına. Onlar sadece kendilerine çalışır. Öyle dost, öyle kardeş is-te-mi-yo-ruuuuuz.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473