banner564

Kapış kapış satıldı

Yerli üretim kiraz 130 liraya pazar tezgahına girerek, Salihli kiraza rakip oldu

Kapış kapış satıldı
banner598


Merkez Lefkoşa’da kurulan açık pazarda yerli üretim kiraz 130 liradan tezgaha konulurken, Salihli kiraz yine 200 liradan alıcı bekledi. Haftalar sonra kirazı 130 liraya alma fırsatı bulan vatandaşlar, yerli ürünlerin piyasaya çıkmasıyla bazı ürünlerin fiyatının ucuzladığını ifade etti.
Pazara alışverişe gelen Fatma Büyükhüseyin, bazı ürünlerin fiyatının oldukça yüksek olduğunu söyledi. Büyükhüseyin bütçesine uygun ürünleri aldığını dile getirdi.  Adnan Karakaş ise ithal meyvelerin pahalı, yerli meyvelerin ucuz olduğunu dile getirdi.
Zekeriya Erten, 2 günlük sebze-meyve alışverişi için 2 bin lira ödediğini ifade ederek, “paranın değeri kalmadı” dedi.
Pazar esnafı Nil Altan ise bal gibi kavunu vatandaşa tanesini 45 liradan sattığını söyledi.
Altan,  yerli üretim sayesinde halkın ucuz yaz meyvelerini alabildiğini dile getirdi. Altan, “devir birlik beraberlik olma zamanıdır tüm esnaf arkadaşlarıma çağrımdır halkımıza fiyatlar konusunda yardımcı olalım” şeklinde konuştu. 
Esnaf Yusuf Aydal da kendi üretimi olan sarımsak ve baharatları sattığını dile getirerek, “Halka ucuz satmaya çalışıyorum ancak çark artık zor dönüyor” dedi.
 “Pazar esnafı Mehmet Şahin de “Yerli ürünlerin piyasaya çıkmasıyla hemen tüm sebze ve meyvelerde düşüş oldu. Halkın mutlu olması bizim önceliğimizdir. Herkes elini taşın altına koymalıdır” ifadelerini kullandı. 

Pazar yerinde dün bazı ürünlerin fiyatı şöyleydi:
Kiraz: 200 TL
Şeftali: 150 TL
Kayısı: 130 TL
Bamya: 130 TL
Üzüm: 120 TL
Limon 75 TL
Domates: 65 TL
Salatalık: 35 TL
Kavun: 45 TL
Havuç: 40 TL
Soğan: 35 TL
Patates: 35 TL

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

Son rakamlara bakın. 5 TL nin altındaki para bu pazarda tedavülden fiilen kalkmış. Recep Tayip Erdoğan Cumhuriyeti da halâ daha tedavülde 5 kuruş bile tutuyor. Neye lâyıksan o ol milletim. Size Tayip yakışır. Beter olun!

Hasan polili
Hasan polili - 2 saat Önce

MaşAllah o kadar ucuz ki inanmaya zorlanıyorum. Gazık yiye yiye gazık yemeye alıştık

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473