banner564

İşkence devam ediyor

Metehan ve Beyarmudu sınır kapılarında dün yine aşırı yoğunluk yaşandı

İşkence devam ediyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK-Abdullah SUİÇMEZ
Lefkoşa’da bulunan Metehan ve Gazimağusa’daki Beyarmudu sınır kapılarında dün yine aşırı yoğunluk yaşandı. 
Pazar tatili olması nedeniyle Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında karşılıklı yoğun giriş-çıkışlar yapılırken, muhaceret görevlileri işlem yapmakta zorlandı. 
Sınır kapılarındaki personel eksikliği ve altyapı yetersizliği nedeniyle geçişler işkenceye dönüşürken, vatandaşlar yıllardır süren bu sorunun çözülmesini talep ediyor. 
Güneye çalışmaya giden ve her gün giriş-çıkış yapan vatandaşların büyük zorluk yaşadığı belirtilirken, kuzeye geçen Rumların ve turistlerin de kapılarda uzun süre beklediği ve bu durumdan şikayetçi olduğu ifade edildi.

Turistler çile çekiyor
Kuzey ile güney arasında yolcu taşımacılığı yapan Melih Özhakkı, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda her gün araç kuyruğu oluştuğunu ifade etti. Güneyden kuzeye turist taşıdığını belirten Özhakkı, “Bu insanlar Beyarmudu Sınır Kapısı’nda saatlerce çile çekerek giriş yapıyor” şeklinde konuştu.
Özhakkı “Geçişler her iki tarafı da yoğun oluyor, en azından dönüşümlü olarak tek taraflı geçişleri tüm kabinlerden yapsalar belki de bu sorun daha da azaltılacak. Her gün bu çileyi çekmekten bıktık usandık” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Tanınmayacak Egemen Ayrı Devlet ile tanınmayacak KKTCyi tanıtmakla uğraşan Yöneticilerimizin Güneyle geçiş kapılarındaki izdihamı kaldırmaları mümkün değildir ? Geçiş Kapılarının rahatlaması veya Kaldırılması ancak Uluslararası Toplumun da kabul ettiği Federal bir çözümden geçer !
Aksi halde Geçiş kapılarındaki sıkılaştırma KKTCnin TANINMAMASINA kadar devam edecektir !

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474