banner564

İşbirliği çağrısını yineledi

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin birlikte geleceği inşa edebileceğini ifade etti

İşbirliği çağrısını yineledi
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin, birlikte geleceği inşa edebileceğini ifade ederek, Rum yönetimine işbirliği çağrısını yineledi
Tatar, Manchester’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle resepsiyonda bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanı Tatar onuruna düzenlenen resepsiyona, Türk toplumu temsilcileri yanında Pakistan, Bangladeş ve diğer Müslüman toplumu temsilcileri de katıldı. 
Kıbrıs konusunda katılımcıları bilgilendiren Tatar, Türkiye ile her zaman tek vücut olarak hareket ettiklerini, bölgede barış, huzur ve güvenlik içinde bir gelecek için çalıştıklarını anlattı. 
Kıbrıs’ta iki devlet olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs’ta iki üsse sahip garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkının beklentilerine cevap vermesini beklediklerini ifade etti. 
Türkiye’nin desteğiyle iki devletli çözüm siyasetini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Tatar, Kıbrıs’ta iki devlet ve iki egemen halk olduğunu, bu gerçek dışında çözümün olamayacağını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin iş birliği içerisinde geleceği inşa edebileceğini ifade ederek, Rum yönetimine işbirliği çağrısını yineledi. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 gün Önce

Sayın Başkan İngiltereye gidip de Kıbrıs’ta İki Ayrı Egrmen Devleti Bangladeşlilere ve Pakistanlilara anlatacağına New York’a gidip de Kıbrıs’ta İki Ayrı Egrmen Devleti Yasaklayan BMGK’yine anlatması daha yerinde olmaz mı yani ??

Öz
Öz - 3 gün Önce

BM in de tanıdığı Kıbrıslı Türk Toplum Liderinin görevi, resmî ve gayrıresmi toplantılarda, Kıbrıs Türk Toplumunu temsil edip, Kıbrıslı Türklerin görüşlerini aktarmak. Kıbrıslı Türklerin temsilcisinin görünürde bundan habersiz kendi kafasındakileri, Kıbrıs Türk Toplumunun düşünceleri olarak sınmaktadır. Yapması gereken şey, temsilcisi olduğu Kıbrıs Türk toplumuna savunduklarını yeniden onaylatmak olmalı. Yani Annan planına yüzde 65 Evet diyen toplumdan, yeni bir Hayır yanıtı istemeli.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473