banner564

İki aydan beri tutuklu

Kuzeydeki Rum mülklerinin pazarlamasını yapmakla suçlanan Alman vatandaşı Eva Kounzel’in yargı süreci 2 Ekim’e ertelendi

İki aydan beri tutuklu
banner598

Kuzey Kıbrıs’taki Rum malları üzerine yapılan konutları Almanya’da pazarladığı gerekçesiyle 7 Temmuz 2024 tarihinde Larnaka Havalimanı’nda tutuklanan Eva Kounzel’in davası 2 Ekim’e ertelendi. Rum Merkezi Cezaevinde tutuklu bulunan 49 yaşındaki Alman vatandaşı Eva Kounzel dün mahkemeye çıkarıldı. Eva Kounzel’in avukatı Soteris Argyrou, tanık ifadesinin ve savcılıktan alınan delillerin incelenmesi amacıyla erteleme talebinde bulundu. Bir sonraki duruşma tarihi 2 Ekim olarak belirlendi. Soteris Argyrou, Kounzel’in kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etme niyetinde olmadığını belirtti.
Ne olmuştu
Son 2 aydır Rum Merkezi Cezaevinde bulunan Eva Kounzel’in Esentepe’deki "Olive Trees Project" sitesindeki dairelerin reklamını ve satışı için aracılık yaptığı iddia ediliyor. Satılık evlerin reklamını ve tanıtımını yapan bir Alman şirketinin kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen Kounzel, 2 Temmuz günü Almanya’dan Larnaka’ya gerçekleştirilen uçuşta, yanında oturan yolcuya, KKTC’de emlakçılık yaptığını beyan etmişti. Yolcu ise, kendisiyle birlikte seyahat eden ve Rum polisinde görev yapan şahsa kadını şikayet etmişti. Uçağın iniş yapmasının ardından ise aynı uçakta olan Rum polisi Kounzel’i havaalanında görevli polislere göstermişti. Eşkâli belirlenen ve hakkında soruşturma başlatılan Kounzel, 7 Temmuz Pazar günü Larnaka Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tutuklanmıştı. 
 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2024, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 24 saat Önce

Bayan Eva’nın Tutuklanmasında TMK Çalıştırılmadan Rum Mülklerinin Yağmalanıp Koçanlanıp Satılması onayını veren KKTC yöneticilerimizin Hiç mi Suçu yoktur ? Yağma Düzeni KKTCde Dünyanın Gözü önünde Gasp Edip Sattığımız Rum Mülklerinin bedelini ödeme zamanı gelmiştir , Güney Kıbrıs’a Avrupa’ya ve Yurtdışına gidemeyip küçücük KKTCye Hapsedilecegimiz günler yakındır !
Hodri Meydan diyenlerimizin Sesi neden çıkmıyor acaba ??

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474