Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, dün Sağlık Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında kamuda çalışan bir doktorun ortaya attığı iddiaları cevaplayarak, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Basın toplantısında bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.
Toplantıda, son günlerde medyada çıkan istifalar konusundaki soruları da yanıtlayan Ömer Gür, bir süre önce bir ölüm olayında adı geçen Turgut Küçük’ün emekliliği için müracaatını verdiğini, konun işlemde olduğunu, hakkında açılan disiplin ve adli soruşturmanın ise devam ettiğini söyledi.
Gür, Kamu görevinden 2014’ten bugüne kadar 3 kadrolu hekimin çeşitli nedenlerden istifa ettiklerini sözlerine ekledi.
Sosyal medyadaki iddiaları cevapladı
Ömer Gür, ilk olarak kamuda görevli bir doktorun kişisel sosyal medya hesabından yaptığı suçlamaları cevaplayarak, göğüs hastalıklarıyla ilgili cihazlar konusundaki suçlamaların asılsız olduğunu kaydetti.
Belli sistemlerin düzene girmesi için, belli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Gür, yasalar çerçevesinde, kimseyi mağdur etmeden hastaların sağlık sorunlarını çözmek için çalışmalar yapmanın görevleri olduğunu söyledi.
Bunları, dar imkanlar içinde; hem maliyeti, hem sürdürülebilirliği, hem de takibi olabilecek şekilde yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Gür, hem solunum, hem de diğer cihazlar için aynı prosedürün uygulandığını anlattı.
Solunum sıkıntısı olan hastalara verilen cihazların Sağlık Kurulları Tüzüğü’nde olmadığı için, idareten verildiğini, fiyatlarında da ciddi farklar olduğunu belirten Ömer Gür, bazı hastalara birden fazla cihaz verildiğini, hem cihazların hem de fiyatların kontrolsüz olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Acil durumlar için 2 cihazımız var…
Adı geçen doktorun ihalenin yapıldığını ve dün sonlanacağını da bilmediğini, 16-19 Eylül’de fiyat tespit ihalesi yapıldığını da bilmediği vurgulayan Gür, acil durumlarda hastalara yardımcı olabilmek adına 2 tane cihazları bulunduğunu da anlattı.
“Sorun insanları Sağlık Bakanlığı’nın üzerine yönlendirmekle çözülmez. Mevcut statükonun devamını asla kabul edemeyiz. Birileri yazacak, öbürleri bu cihazları verecek ve cihazların kime gittiği de belli olmayacak” diyen Gür, tüm bunları bir sisteme koymak gerektiğini, kendilerinin de yaptığının bu olduğunu söyledi.
Doktor hakkında disiplin soruşturması başlatıldı
Gür, açıklamaları ardından soruları yanıtlayarak, adı geçen doktor konusunda gerekli yasal işlemlerin dün başlatıldığını ifade etti ve disiplin soruşturması başlatıldığını kaydetti.
Basın mensuplarının doktorların çalışma saatleri ve sağlıkla ilgili diğer konularda sordukları soruları da yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, sağlıkta altyapıda, sayısal ve kalifiye personelde, yasal, sistem, hizmeti üretenle satın alanın ayni kurum olması, yani genel sağlık sigortası, mevcut harcamaların denetlenmesi, yurt dışı sevklerinde ödeme konusunda sorunlar yaşandığını vurguladı.
Çalışma saatlerinde açılım yapılacak
Bir gazetecinin doktorların çalışma saatleri konusundaki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karara ilişkin soruya karşılık ise Müsteşar Gür, doktorların mesai saatlerinin 08.00-15.30 olduğunu, bu konuda ileriki günlerde ilgili sendika ve kendilerinin açılımlar yapacaklarını belirtti.
Son günlerde medyada çıkan istifalar konusundaki soruları da yanıtlayan Ömer Gür, bir süre önce bir ölüm olayında adı geçen Turgut Küçük’ün emekliliği için müracaatını verdiğini, konun işlemde olduğunu, hakkında açılan disiplin ve adli soruşturmanın ise devam ettiğini söyledi.
Gür, Kamu görevinden 2014’ten bugüne kadar 3 kadrolu hekimin çeşitli nedenlerden istifa ettiklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 10:13