banner564

Hizmetleri unutulmaz

Ülkenin tanınmış ve sevilen isimlerinden ekonomist Ünal Akifler, son yolculuğuna uğurlandı

Hizmetleri unutulmaz
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren 80 yaşındaki tanınmış ekonomist Ünal Akifler dün son yolculuğuna uğurlandı. Akifler için Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde tören düzenlendi.
Cenaze törenine Akifler’in ailesi, yakınları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Meclis eski Başkanı Sibel Siber ve sevenleri katıldı. 
Törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Toplumcu Demokrasi Başkanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.

 Akıncı: Yeri dolmayacak
Akıncı Ünal Akifler’i yitirmiş olmanın derin üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:  “Ülkemizin kendi bağrından çıkmış, toplum içerisinde çok sevilen, görüşleri ile her zaman düşünce dünyamıza büyük katkılar sağlayan, bulunduğu ortamlarda her zaman görüşleri ile kendini fark ettiren çok değerli bir ismi yitirdik. 
Boşluğu kolay kolay doldurulamayacak bir ismi yitirdik. Başta ailesine ve tüm Türk toplumuna baş sağlığı diliyorum.”

Talat: Ruhu şad olsun
“Ünal Akifler ülkemiz için önemli bir değerdi” diyen ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da şöyle devam etti: “Onu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Uzun yıllar bürokraside önemli görevlerde bulundu. Emekliliğinde de akademik yaşama katkılarda bulundu hem de katıldığı etkinliklerde uyarılarda bulunarak görüşler ortaya koydu. Ülkenin ekonomi konusunda yaşadığı sıkıntılara yerinde doğru teşhislerle siyasi ve fikir insanlarına sıkça ışık yaktı. Akifler’i kaybetmek yeri doldurulamayacak bir değeri kaybetmek anlamındadır. Geride bıraktıklarına ve tüm topluma baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.”

Tedavi görüyordu
Konuşmaların ardından öğle ezanının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Akifler Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Bir süredir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde kanser ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören Akifler, önceki gün yaşamını yitirmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474