banner564

Hakkında tutuklama emri çıkarıldı

Kuzeyde yaşayan ve Rum mülkü kullandığı için güneyde ifadeye çağrılan Alman vatandaşı Rikels karakola gitmedi

Hakkında tutuklama emri çıkarıldı
banner598

KKTC’de yaşayan ve Rum mallarından istifade edilmesi ve satışıyla ilgili olarak ifade vermesi için Güney Kıbrıs’a çağrılan Alman vatandaşı Martin Josef Rikels  karakola gitmedi. 
Haravgi gazetesi, ifade için Güney Kıbrıs’ta beklenen Alman vatandaşı Martin Josef Rikels’in ne kendisinin ne de avukatının ifade vermeye gittiğini yazdı.
Habere göre Polis Basın Sözcüsü Hristos Andreu, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada bahse konu Alman vatandaşı hakkında dün öğleden sonra tutuklama emri çıkarıldığını ancak bunun ifade gelmediği için değil emrin çıkarılmasını haklı çıkaracak son günlerde alınan ifadelerden kaynaklandığını belirtti.
Andreu, Rikels’in başkalarına kayıtlı toprağı yasa dışı kullanma ve elinde bulundurma suçlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Bir soru üzerine Andreu, ne Rikels’in ne de Rikels’i temsilen avukatının ifade vermeye geldiğini belirtti.
Kuzeydeki Rum mallarının satışıyla ilgili son günlerde, AFİK Group CEO’su Simon Mistriel Aykut’un tutuklanması ve bir Alman vatandaşı hakkında çıkarılan tutuklama emriyle ilgili haberlere geniş bir şekilde yer veren gazete kuzeydeki Rum mallarının, yabancı şirketlerin ve bağlı oldukları ülkelerde yaptıkları satış reklamlarıyla büyük boyutlar almaya başladığını da belirtti.
AKEL Milletvekili Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros gazeteye yaptığı açıklamada, Rum mallarının kuzeyde “yağmalanması”nın Beşparmaklar’ın kuzeyinde, Davlos’tan Karpaz’a kadar arttığını savundu.
Sahipleri Kıbrıs Türk olmayan taşınmazlarda “yasa dışı yatırımların yapıldığı yeni bir bölgenin” bulunduğunu da iddia eden Kettiros, 1974 öncesinde bu taşınmazları sadece Kıbrıslı Rumlara ait olduğunu belirtti.   
Kettiros ayrıca Göçmenler Komitesi olarak kendilerinin, hükümet veya Başsavcılık kanadından bu olaylara ilişkin ne gibi faaliyetlerin yapıldığını bilmediklerini ifade etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 2 gün Önce

Gavurun gotu ateşlendi gene.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 11 saat Önce

Rum Mallarını yağmalayıp Koçanlayıp Satmayı Durdurun “ Tazmin Mal Komisyonunu çalıştırın
İnşaat Şirketlerini içine düştükleri Bu beladan kurtarın .

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474