banner564

Güzel ülkemize sahip çıkalım

Sorunların çözümü yönünde atılan her adım, vatandaşların mutluluğunu artırıyor

Güzel ülkemize  sahip çıkalım
banner598

Ömer KADİROĞLU

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan insanların ezici bir çoğunluğu “ülkemiz çok güzel ve yaşanılacak bir yer. Sorunların çözümsüz kalması bizleri mutsuz etse de ülkemizden ayrılmak istemiyoruz” diyor. Sorunların çözümü yönünde atılan her adımın kendilerini mutlu ettiğini belirten vatandaşlar, Türkiye’nin de yardımlarıyla her türlü sorunun aşılabileceğine inanıyor.

“Gençlerin ülkeden göç etmesi bizleri fazlasıyla üzüyor” diyen vatandaşlar, bunun önlenebilmesi için yeni istihdam sahalarının açılmasını, ayrıca pahalılığın önüne geçilmesini istiyor. Vatandaşlar; daha çok elektrik kesintilerinden, yolların kötü olmasından ve adli suçların artmasından şikayet ederek “devletimiz bu sorunların üstesinden gelmelidir” diyor…

Ne dediler?..

Ümit Zilci

“KKTC’de yaşamaktan mutlu değilim. Hayat her gün daha kötüye gidiyor. Sadece maddi yönden değil sosyal açıdan da karakterimizi kaybettik. Açık kalp ameliyatı geçirdim ve başarılı olması beni mutlu eden tek şey oldu.  Bu ülkede istenildiği zaman güzel şeylerin de yapılabileceğini göstermesi açısından umut vericidir. Bu ülkede her şey kötüye gidiyor ve bu da beni mutsuz ediyor.”

Suzan Arı

“Bu ülkede yaşamaktan memnunum ancak pahalılık ve insanların alım gücünün düşmesi beni mutsuz ediyor. Mutlu olduğum durum ise çocuklarımın yanımda olması ve sağlıklarının iyi olmasıdır.”

Emine Özmen

“KKTC’de yaşamaktan mutluyum. Vatanımızdır ve burada doğup büyüdük. Ülkede beni mutsuz eden şey pahalılıktır. Ekonomik sıkıntılar ve pahalılık nedeniyle eminim ki toplumun büyük bir kesimi mutsuzdur. Beni bu ülkede olmak burada yaşamak mutlu eden bir durumdur.”

Nilgün Karakuş

“Bu ülkede olmaktan memnunum. Beni üzen ve rahatsız eden pahalılık ve ulaşımdır. Fiyatlar her gün artıyor. Kıbrıs yurdumuzdur tabi ki burada olmayı seviyoruz ancak bu pahalılık olmasa yollarımız da biraz iyi olsa daha güzel olacak. Beni mutlu eden tek şey ise ailemdir.”

Osman Ertuğ

“KKTC’de olmaktan mutluyum. Uzun yıllar dış ülkelerde kaldım. Gerek eğitim gerekse görev maksadıyla yurt dışında kaldım. Ben KKTC’nin New York ve Washington temsilciliklerini de yaptım ve şu an ülkemde olmaktan mutluyum.

Ülkede sorunlar var ancak hiç biri çözülemeyecek sorunlar değildir. Ülkede beni üzen rahatsız eden olayları sıralayacak olursak bunlardan birisi enerjide hala daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşamamamızdır. Su anavatan Türkiye sayesinde geldi ancak bu suyun daha da yaygın bir şekilde kırsal kesime ulaşması lazım. Ulaşımda bir takım sorunlar var. Ulaşım ve konut en büyük sorunlarıdır. Diğer yandan enflasyon ve ekonomi de zaman içerisinde kontrol altına alınacaktır diye düşünüyorum. Beni mutlu eden durum ise güven içerisinde olmamızdır. Orta doğuda ve dünyada olanlara baktığımızda benim için can ve mal güvenliği çok büyük artı ve mutluluk kaynağı oluyor. Gazze’de olanlar Türkiye garantörlüğünün olmaması halinde başımıza neler gelebileceğini gösteriyor.”

Gönül Fettah

“Bu ülkede olmaktan memnunum ancak ülke gittikçe kötüye gittiği için mutsuz olmaya başladım. Ülkede beni üzen durum günden güne her şeyin kötüye gitmesi, pahalılık ve ekonomik kriz konularıdır. Ayrıca ülkenin eski örf adeti ve güzellikleri kalmadı. Eski Kıbrıs da maalesef kalmadı. Evet, iyi şeyler de oluyor ancak iyi olan her şey anlık mutluluk veriyor bizlere.”

Levent Hafızoğlu

“Bu ülkede doğup büyüdüğüm için mutluyum ancak ekonomiden ben de diğer insanlar da mutsuzuz. Eskiden bu ülkede emekli olan insanlar ev alırdı ancak şimdilerde emekli olan kişiler yeni bir işe girerek rahat yaşamak için çare arıyor. Bunun tek çözümü bu ülkenin tek olmasıdır. Eylül ayına girdik, Eylül ayı maalesef okula giden çocuğu olan aileler için korku dolu bir ay olacak.  Diğer yandan pahalılık da bizleri mutsuz ediyor. Ülkede mutlu olduğum konu da savaşın olmamasıdır.”

Mehmet Mertçioğlu

“KKTC’de olmaktan memnun değilim. Her işimiz düzensiz ve planlama programlama yoktur. Ülkenin sorunlarını çözecek yeterli siyasi idare yoktur. Sektörlerin baskısı altında yapılan bir siyasi yönetim vardır. Elektrik sorunu çözülmedi, yollar dökülüyor, aydınlatma yok, siyasiler sorun çözücü hareketlerde bulunmuyor. Hükümetler yetersizdir. Ülkede fiyatlar aldı başını gidiyor. Asgari ücret alan ailelerin bu ülkede nasıl geçinebildiğini görmeleri gerekiyor. Ülkede kaçak, insan kaçakçılığı ve daha birçok sorun var o nedenle beni bu ülkede mutlu eden bir şey de yoktur. Böyle giderse Kıbrıs Türkü adadan göç edecek.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 hafta Önce

Susarak mı sahip çıkacağız!!!!

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 hafta Önce

Kapitalizim gençleri kaçırıyor. Kapitalizm daha az maaş versin diye vatan-millet-sakarya edebiyatı ile önce Türkiye'den köle getirdi. Şimdi o köleler nisbeten uyandı. Sıra vatan-millet- sakarya edebiyatını bırakip Uzak Doğu ve Afrikalı köle kullanımına geldi.
Kapitalizim felsefesi yüzunden herkes kendi ülkesini terkedip gidebileceği daha iyi yerlere gidiyor. AB , ABD, Kanada ve Avystralya gubi gelişmiş olanlar uzun vadeli plânlı is gücü alır. Bizim kara cahil kapitalist uşakları tamamen plânsiz, en kısa vadeli ihtiyaçlara göre.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 hafta Önce

Ersin Tatar Ticaret odasında 1000 dolar asgari ücretin çok fazla olduğunu söyledi. Bu adamdan bir kez daha utandım. Bre gafill, seninle tartışalım, seni madara edemez isem ben diplomanı yırtarim. Sen bin dolar ile yaşa da görelim. Ama sen evliliğini bile sermaye ile yaptın. Elbette sernayeden tarafsın. RTE bok gibi yönettiğini gizlenek ve G20 den çıkmasın diye tek hedefi dövizi baskilanak.
Sana soruyorum: 1- Bir ülkede Hayat pahalılığı 100% iken dövizdeji artışın 20% olması normal mi? 2- Niye hayat pahalılığı kullanılan para birimine göre hesaplanir da dövize gıre hesaplanması uygun olmaz? 3- Şu anda asgari ücret 1000 dolar ve o da 35000 tl olsa. Bu yıl Hayat pahalılıği da 100% ve dövizdeli değişim 20% olsa. Senin kapitalist vicdanin asgari ücreti 1200 dolar mı 70000 Tl mi yapar? 4- Senin japitalist vicdanını bırak yasalar yeni asgari ücreti ne yapar?
Sende insani vicdan yok, sende Kapital felsefe var.

Ck
Ck - 2 hafta Önce

Ülkemize biz sahip çıkmalıyız !!!! Türkiyeden bize sahip çıkmasını beklememeliyiz!!!! Burası KIBRIS !!! Türkiyenin bir ili - ilçesi - köyü değil !!!!!

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Mr CK doğru ili köyü değil mahallesi götün yiyorsa ayaklan Mr yalan dolan söz bu dünyada tek kutuplu dünyayı vahşi kapitalizmi kim oturttu İngiliz ab değil mi soytarı tutmuşsun sosyalizm ayağı çekiyorsun

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473