banner564

Güney sorun çıkarıyor

Rumların TMK’ya yapacakları başvurular için gerekli evrakları temin etmekte zorlandıkları belirtildi

Güney sorun çıkarıyor
banner598

Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından 2 Nisan’da tüm paydaşların katılımıyla yapılan Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK)  Çalıştayı’nın sonuç raporu açıklandı.
Raporda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) vatandaşlarına uyguladığı baskı yanında, Rumların  Taşınmaz Mal Komisyonu’na yapacakları başvurular için gerekli evrakları Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ilgili kurumlarından temin etmekle ilgili zorluklarla karşılaştığı ve buna bağlı olarak da sürecin uzadığı vurgulandı.
Raporda şunlar kaydedildi:
“Sonuç olarak, bu raporda detaylı bir şekilde tespit edilen ve raporlanan sorunlar ve bunlara karşı üretilen çok önemli görüş ve öneriler ışığında, Taşınmaz Mal Komisyonu süreçlerindeki problemlerin önlenmesi için mevcut süreç akışına etkili müdahalelerin yapılmasının oluşturacağı önemli değişikliklere dikkat çekilmiştir.”
Barolar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başsavcılık, Taşınmaz Mal Komisyonu ve Taşınmaz Mal Komisyonu Komitesi’nden yetkililerin katılımıyla düzenlenen çalıştayın amacının süreci ve süreçte ortaya çıkan veya çıkabilecek sorunların değerlendirmesi, sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerileri sunulması olduğu hatırlatıldı.
Raporda, çalıştayın, Taşınmaz Mal Komisyonu süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi ve geliştirilmesine yol açacağına inanç belirtildi.
Çalıştay ve sonuçlarının ayrıca dünya çapında Kıbrıs Türk halkı adına büyük bir kazanım olan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun değerine değer katacağı kaydedildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Evet kocanladik sattik var mi bir diyecegin aklin sira KKTC ye cakmaya calisacagina annan planini crans montanayi palikaryanin cozum istemedigini cunku cozum olsa ab ye bu kadar simaramayacaklarini paylasmak zorunda kalacaklarini sirtlarinin sivanlanmayacagini sor bu durumdan kimin havadan gecindigini sor cozumu gercekten kimin istemedigini sor kibris sorunu cozulurse ab nin Turkiyenin uyeligine karsi cikma argumanlarindan birinin eksilecegini kabul edip etmeyecegini sor rumun yunanin bu konularin cozumunu isteyip istemedigini cozum olursa ab yi nasil kullanabileceklerini sor sonra konus palavra atma

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Bu KKTC de cok hayalperest palavraci gordum de 1.rahmetlik ustadi azam2.mr hasan mr oz mr dogru soz gibilerini gormedim olaylara objektif bakmak yerine palikarya cakma demokrat ab 5li cetenin esiri bm at gozlugunden bakma sampiyonlari demek ki sonradan sark entelligi ancak bu kadar olabiliyormus

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

KKTC’de Kim ne Sorun çıkarabilir ki ! KKTCde Koçanlayıp Sattığımız Mallar Rum Malı olarak mı Satılıyor yani ?? Bugüne kadar KKTCde Satılan Mallar Türk Malı değil de Nedir Yani ??

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473