banner564

Güçlü destek

Türk dünyasına seslenen Dışişleri Bakanı Fidan, Ercan’a uçuşların başlamasını istedi

Güçlü destek
banner598

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Türk dünyasına çağrı yaparak, Ercan Havalimanı'na doğrudan uçuşların başlamasını istedi.
Fidan, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuştu.
Bakan Fidan, "Şuşa, Azerbaycan'ın 44 gün süren vatan savaşında kazandığı şanlı zaferin sembolüdür. Bu zafer için canını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, muhterem gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
Fidan, Türk Dünyası'nın sorumluluk alması gereken diğer bir meselenin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olduğuna işaret ederek "2022 yılında TDT'ye 'gözlemci üye' olan KKTC ile doğrudan temaslar kurulmasına büyük önem atfediyoruz. KKTC'nin TDT'de üst düzeyde ve uygun şekilde temsiline önem veriyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın (Ersin) Tatar'ın bugünkü zirveye katılımı, keza değerli meslektaşımız Tahsin Ertuğruloğlu'un bu toplantıda aramızda bulunması son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Önemli bir adım olacaktır

KKTC'nin, Bişkek Zirvesi'nde de aynı şekilde temsili için TDT'nin desteğine güvendiğini aktaran Fidan, şunları kaydetti:
"Bu doğrultudaki adımları tüm baskılara rağmen atmaktan çekinmeyeceğinize inanıyoruz. Tüm kardeşlerimizi, Türk Dünyası'nın ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını yeniden elde etmesi için destek vermeye çağırıyoruz. Bu itibarla Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin on yıllardır maruz kaldıkları haksız ve insanlık dışı izolasyonlara son vermek üzere KKTC ile ticari ilişkilerinizi artırmaya davet ediyorum. KKTC'de ticaret ofisi tesis etmeniz bu yönde önemli bir adım olacaktır.
Aynı şekilde ülkelerinizden daha fazla resmi heyet ve turistin KKTC'yi ziyaret etmesi de Kıbrıs Türkü kardeşlerimize önemli bir destek sağlayacaktır. Bu çerçevede tam teşekküllü bir uluslararası havalimanı olan Ercan Havalimanı'na doğrudan uçuşları başlatmayı değerlendirmeniz de faydalı olacaktır. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Sayın Tahsin Ertuğruloğlu olmak üzere KKTC yetkilileriyle ülkenizi temaslar için davet etmenizi bekliyoruz."
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Kıbrıs Türküne uygulanan ambargo vicdan mantik ve dolayısı ile hukuk dışıdır. Kıbrıs Türkü 15-20 temmuz1974 olayları ile 1. ve 2. Barış Hareķatının en masum tarafıdır. Ambargo suçlu olduğumuz için değil, yeterince refaha ulaşamayıp Rum'un istediği koşullara evet diyecek kadar kötü duruma düşüp boyun eğmemiz içindur. Böyle bir hukuk , Dünya hukuğunun neresinde var? Hangi hukukta var?

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

BMGK Kararı ile Dünyanın Koyduğu Ambargolar Kıbrıslı Türklere değil yasaklanan KKTCyedir ! Kıbrıslı Türkler için KKTC devletinin Rum’a yama olmayız deyip olumsuz bir tavır almasına rağmen Yeşil Hat tüzüğü ile genellikle Avrupa’ya İharacatı artarak devam ediyor ! KKTCye konulan Ulaşım ambargosu ise Larnakadan Uçan Kıbrıslı Türkleri ise Etkilemiyor !
ABnin her yıl verdiği Milyonlarca Euro yardımlar KKTC maliyesine değil ‘ Kıbrıslı Türklere ve yerel Kuruluşlara veriliyor ! Dünyanın tanımak istemediği KKTCye konan Ambargolar ise Sadece KKTCye ve onu yönetenleredir ‘ Kıbrıslı Türklere değildir.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474