Türkiye Barolar Birliği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından organize edilen Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu tamamlandı.
Özellikle, organ ve doku nakli suçları, yapay döllenme uygulamaları ve taşıyıcı annelik konularının ele aldığı sempozyumda, İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakliyle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa’nın süratle Meclis’ten geçirilip yürürlüğe girmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Tüm yetkililerin bu konuya özel bir önem göstererek, yasanın hayata geçmesi için bir an evvel gerekli çalışmaların tamamlanması istendi.
Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirilen sempozyum 3 gün sürdü. Sempozyumun kapanışında, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseler ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi birer konuşma yaptı. Etkinlik, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’nin konuşmacılara ve oturum başkanlarına plaket takdim etmesi ile son buldu.
Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden “Sağlık Hukuku” alanında faaliyet gösteren önemli isimlerinin de katıldığı sempozyumda 19 tebliğ sunuldu.
Yurtdışı ilk etkinlik
Türkiye Barolar Birliği’nin yurt dışında gerçekleştirdiği ilk uluslararası etkinlik olma özelliği taşıyan sempozyumda, “Organ ve Doku Nakli”, “Engelli Hakları”, “Hasta Hakları”, “Tıbbi Malpraktis”, “Yapay Döllenme”, “Taşıyıcı Annelik” gibi konular ve bunların hukuki sonuçları ele alındı.Tebliğler, iki baro tarafından müşterek yayınlanacak bir kitap haline getirilecek ve ülkedeki eğitim, hukuk ve sağlık sektöründe faaliyet gösterenlere ve öğrencilere ulaştırılacak.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 09:59