banner564

Geçişler arttı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ticaretin güneye kaymakta olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi

Geçişler arttı
banner598

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), ticaretin Güney Kıbrıs’a kaydığı yönünde uyarılarda bulunarak, rekabet gücünü koruyacak tedbirler alması konusunda hükümete çağrı yaptı.
Güney Kıbrıs’tan gelen talebin KKTC ekonomisinin en önemli kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken KTTO, 2024 yılının ilk beş ayındaki verilere göre Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e geçişlerin, geçen yılki seviyesini korumasına rağmen, alış-verişte ciddi bir düşüş olduğuna işaret etti.  
KTTO, buna karşılık, 2023 yılının ilk beş ayında 982 bin olan Kıbrıslı Türklerin Güney’e geçiş sayısının yüzde 13,4 oranında artarak bir milyon 113 bine yükseldiğini, rakamların ticaretin güneye kaydığını net bir şekilde gösterdiğini vurguladı.
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde gerek esnaf, gerekse daha büyük ölçekte iş yapmaya çalışan iş insanlarının Güney Kıbrıs çarşısıyla olan rekabette geri kaldığı ve bu gidişin durdurulamaması halinde ticaretin büyük ölçüde güneye kayacağı uyarısında bulundu.
“İş insanlarımızın basına da yansıyan bu uyarılarına karşın konunun hükümet düzeyinde ele alınmadığını görmek tehlikenin boyutunu artırmakta ve hepimizi derinden üzmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada, KKTC ekonomisinin Covid-19 salgını sonrasında yeniden toparlanmasında Güney Kıbrıs üzerinden gelen müşteri potansiyelinin ciddi bir rol oynadığı ve işletmelerin canlanması için ciddi bir kaynak oluşturduğu anımsatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2024, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdinç Nevzat
Erdinç Nevzat - 2 ay Önce

iş insanları ve ticaret odası önce buradaki pahalılık için gayret göstersin.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Daha az kâr edin. Doyumsuzsunuz. RTE felaketini doyumsuz kazançlara döndurdünüz. Zıkkımınız olsun. Haydi tüketici . Dün güneyden 1 eu ya süt aldım. Çocukluğumda içtiğim sütü hatırladım. Bizdeki süt bulanmış su. Balık konserve, yeşillik, et, burger, ekmek, meyve suyu vs. kesinlikle o tarafta daha ucuz.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Pahalılığın esas kaynağı önce Recep Tayip Erdoğan ve sonra, kötü yönde değişen türk insanıdır ve KaKaTC deki adı var kendi yok koalisyon hükümetidir .

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

FILM’IN SONUNA GELİYORUZ !
KKTC’deki PAHALILIK ve ÇÖKÜŞMÜŞLÜKLE GÜNEYE AKIŞI DURDURUN DURDURABİLİRSENİZ !! HODRİ MEYDAN !!

Fevzi Ogelman
Fevzi Ogelman - 2 ay Önce

Yüksek maaş artışları, pahalı elektrik ve artan maliyetler ülkeyi pahalı yaptı, bunu nasıl çözeceksiniz?? Bence öyle beceri yok.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474