banner564

Fiyatlar yakıyor

Açık pazarda yazın en gözde meyvelerinden olan kirazın kilosu 200’ün altına düşmedi, üzüm ve kayısı 120 liradan satıldı

Fiyatlar yakıyor
banner598

Serdar ŞENGÜL

Merkez Lefkoşa’da kurulan açık pazarda satışa sunulan meyvelerin yüksek fiyatları cep yaktı.  Kiraz 200 liradan alıcı beklerken, birçok meyve türü 120 liradan tezgaha konuldu. Domates, salatalık 40 liradan satılırken, limon 70 liradan alıcı bekledi.
Vatandaşlar, meyvelerin sebzelerden daha pahalı olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, fiyatı uygun olan ürünleri almayı tercih ettiklerini söyledi.

Ne dediler…?
Serkan Fundalar

“Bu hafta Pazar yerinde bazı ürünler marketlerden daha ucuzken, meyvelerin yanına yanaşılmıyor.   Ben de ucuz ürünleri almayı tercih ediyorum. Fiyatı yüksek olan meyveler eğer daha uyguna satılırsa belki önümüzdeki haftalarda alırım. Ülke içindeki enflasyonun önüne geçilirse eğer hayatı ucuzlatmakta mümkün olacak kanaatindeyim.”
Adnan Karakaş
“Bazı ürünlerin fiyatı cep yakıyor. Kiraz 200, şeftali 120 lira. Ben de ucuz ürünleri alıyorum.  Mesela 2 kilo patlıcanı 60 liraya aldım. Domates 40-45 lira.  Sebzeler meyvelerden daha ucuz.”
Sadık Üstüner
“Yaz meyveleri çok pahalı. Kiraz 200 lira, alınacak gibi değil.  Sebzeler meyvelere göre daha ucuz. O yüzden pek meyve almıyorum, sebze ağırlıklı alışveriş yapıyorum. .Limon ülkesinde yaşıyoruz ama 70 liradan satılıyor, bunu anlamak mümkün değil.”
Mustafa Bayur
“55 TL’ye mal ettiğimiz soğanları 40 TL’den satışa sunduk. Vatandaşların alım gücünü korumaya çalışıyoruz. Marketlerde her şey çok pahalı, vatandaşlar huzuru mutluluğu pazarda buluyor bunu gözlemliyoruz.”

Mehmet Emin
“Son 4 aydır Çipurayı 300 TL’den satıyorum. Vatandaşlar alabilsin diye zam yapmıyorum, umarım ki her şey güzel olur. Aslına bakarsanız bu yaz ve bayram tatilinden gidenler dönmedi bu durgunluk biraz da ondandır. Sebze fiyatları da bu hafta uygun ama bir sonraki haftada yükselme durumu olabilir. “

Pazar yerinde dün bazı ürünlerin fiyatı şöyleydi:
Kiraz: 200 TL 
Üzüm: 120 TL 
Armut: 120 TL
Erik: 120 TL
Kivi: 120 TL
Zerdali: 120 TL 
Börülce: 130 TL
Biber: 70 TL
Limon: 70 TL
Bamya: 50 TL 
Domates: 40 TL 
Salatalık:  40 TL
Patlıcan: 30 TL 
Patates:  30 TL
Soğan: 25 TL 
Karpuz KG: 15 TL  

YORUM EKLE
YORUMLAR
VVV
VVV - 2 hafta Önce

Daha cogu urunun fiyatlari az bile yazilmis. DENETIM YOK . Vatandas perisan oldu. Saticilar icin problem yok. Cunku istersen al ,yabancilar alir zihniyetinde. Ey bastakiler artik biraz a vatandasin sorunlari ile ugrasin. Herkesin ( namusu ile para kazananlarin) alim gucu klmadi.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474