banner564

‘Fırsatı değerlendirin’

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis; Kıbrıslı Türklere ve Rumlara mesaj verdi

‘Fırsatı değerlendirin’
banner598

   Güney Kıbrıs’taki temaslarını tamamlayan Yunanistan Başbakanı olan Kiriakos Mitsotakis, Kıbrıslı Türklere ve Rumlara seslenerek “elinizdeki fırsatı değerlendirin” dedi.
   Mitsotakis taleplerinin “İki bölgeli iki toplumlu bir federasyonda, yabancı işgal kuvveti ve modası geçmiş garantiler olmadan, bütün vatandaşları Kıbrıslılar ve Avrupalılar olacağı üniter bir devlette, tek egemenliği, tek uluslararası temsiliyeti ve tek vatandaşlığı olan bir Kıbrıs Cumhuriyeti” olduğunu söyledi.   Alithia’nın “’Elinizdeki Fırsatı Değerlendirin’… Yunanistan Başbakanı’ndan Her İki Topluma Da Güçlü Siyasi Mesaj” başlığıyla manşete çektiği habere göre Mitsotakis, bu mesajı Yunanistan’a döndükten sonra, hükümetinin haftalık icraatları konusunda sosyal medya hesabından yaptığı rutin paylaşımda verdi.   
   Mitsotakis, Facebook hesabındaki paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Dileğimiz ve ümidimiz iki toplumun, sunulan yeni fırsatı değerlendirmesi ve muhtemel anlaşmanın tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti tanıyacağı aşılmaz şartıyla, BM kararları çerçevesinde çözüm bulunması için masaya oturmasıdır. Bu çabada Kıbrıslı kardeşlerimiz Yunanistan’ın desteğine sahiptir. Kısa süre önce Washington’daki görüşmemiz sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da söylediğim gibi Kıbrıs’ın, AB üyesi bir devletin, 74 trajedisinden 50 yıl sonra bölünmüş kalmasının bir manası yok.”


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Ne firsati are you kidding ha ha ha ne oldu gotunuz mu tutustu

Cypriot
Cypriot @Turkish Power - 2 ay Önce

Bak seeeennnn ingilizcesi de varmış şu salağın....

Soner Çuvalcıoğlu
Soner Çuvalcıoğlu - 2 ay Önce

İnsanlıktan ve dürüstlükten nasibini almayan bir kişinin yapabileceği bir çağrı…
Bir defa Kıbrısta iki ayrı devlet ve iki ayrı Kalk vardır.
Kıbrısı sizler böldünüz, adayı Yunanistan’a bağladınız ve hala daha 1955-1974 arasında bizlere neler yaptığınızı büyük bir pişkinlille yok sayıyor, ve garanti antlaşmaları varken bile yaptıklarınızı unutarak eskiye dönmemizi istiyorsunuz. Yağma yok Bay Miçotakis.
Bizler Türk ve Müslüman bir halkız ve 60 yıldan beridir kendi Devletimizin çatısı altında yaşıyoruz. Devletimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yalanlarınıza karnımız toktur. Boşuna yorulmayın.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473