banner564

Fırsat var

“Kıbrıs’tan ayrılmak istemiyoruz” diyen vatandaşlar, sorunlara çözüm bulunması halinde herkesin mutlu bir yaşam sürebileceğini söylüyor

Fırsat var
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Kıbrıs’ın güzel ve yaşanabilecek bir yer olduğunu belirten vatandaşlar, sorunların çözümü halinde herkesin mutlu bir yaşam sürebileceğine inanıyor. En önemli sorunun elektrik olduğunu belirten vatandaşlar “ihaleye çıkılarak güneş ve rüzgar enerjisiyle üretim yapabilecek şirketlerle anlaşma yapılabilir” diyor, hükümetlerin bu konuda cesaret göstermesini istiyor.

   Bazı küçük sorunların dahi uzun süre çözümsüz bırakılmasının tamamen yönetim hatalarından kaynaklandığını belirten vatandaşlar, siyasetin ülkeye hizmet edemediğini vurguluyor. Yaşananlardan dolayı siyasete olan güvenin dibe vurduğunu belirten vatandaşlar, istikrarlı bir yönetimle tüm sorunların kısa sürede çözülebileceğine inanıyor.

Ne dediler?..

İbrahim Rüştüoğlu

“KKTC’de yaşamaktan mutluyum. Kıbrıs’ta yaşanmaz duruma gelinse de bu ülkeyi seviyorum.  Ülkemizde birçok sorun var. Mesela döviz yükselirken yapılan zamlar döviz düştüğü zaman indirim görmüyor ayrıca gençlerimiz iş bulmakta sıkıntılar yaşıyor. Herkes buradan kaçarsa Kıbrıs kimlere kalacak diye düşündüğüm için burada olmaktan mutluyum. Pahalılıktan, kontrolsüzlükten ve kural tanımazlık ayrıca elektriksizlik nedeniyle de mutsuzuz. Ülkeyi yönetenler bu soruna çözüm getirmelidir. Niyet ve cesaret varsa sorunlar çözülür.”

Erdal Yarkın

“KKTC’de yaşamaktan çok mutluyum. Buradan gidip başka bir yerde yaşamam  pek mümkün değildir. Kıbrıs Cumhuriyeti de KKTC’de benim vatanımdır. Aradığımı buluyorum ancak bir takım eksiklikler de vardır. 1974 yılında Kıbrıs Cumhuriyetini bırakarak bütün haklarımızı iade ederek ayrıldık ve büyük bir hata yaptık. Kıbrıs Cumhuriyeti kendini dünyaya ilan etti. Aslında söyleyecek çok şey var ancak dinleyen yok. Bu memlekette kaynak çok ancak işler yürümüyor. Tüm olumsuzluklara rağmen bu ülkede olmaktan burada yaşamaktan mutluyum. Hükümet her zaman hatır gönül işleri yapıyor ve toplum olarak her zaman kaybediyoruz.”

Hüseyin Yenal

“KKTC’de yaşamaktan mutluyum ancak sorunlar çok. Beni mutlu eden unsurlar havanın ve denizin güzel olması, ayrıca dünyada en rahat ülkelerden bir tanesi olmasıdır.  Diğer yandan hiçbir kurum güzel çalışmadı, milletvekillerinin hiç biri ülke için çalışmıyor. Ülkemizde hiçbir sistemin olmaması ve bu ülkenin gidişatını aklım mantığım almıyor.”

Özel Cevdet

“KKTC’de yaşamaktan mutluyum ancak sıkıntılar vardır. Memlekette sistemin bozuk olması beni üzen bir durumdur. Ülkede bir sistem olursa halk da mutlu olacaktır. Sistemin oturmaması her yerde bir aksiliğe neden olmaktadır.”

 Belkız Yılgül

“KKTC’ye 17 sene önce İzmir’den geldim ve Kıbrıs’ın havasıyla insanlarını İzmir’in havası ve insanlarına benzettiğim için seviyorum. Daha emniyetli ve daha güvenli bir ülke olduğu için kızımla birlikte rahat bir yaşam sürüyorum. Beni bu ülkede üzen durum elektrik, pahalılık ve benzeri sıkıntılar ayrıca Kıbrıslıların Türkiyelilere karşı biraz daha hoşgörülü olmalarını istiyorum. Umutluyum ve bir gün bu sorunların ortadan kalkacağına karşı umutluyum.”

Hasan Mercan

“KKTC’de yaşamaktan çok mutluyum. Beni bu ülkenin mutlu etmesinin nedeni rahat ve güvenli olmasıdır. KKTC’de mutsuz olduğum konular da çevrenin çok iyi olmamasıyla pahalılığın olmasıdır. Umarım bu sıkıntılar da ortadan kaldırılacaktır.”

Burçin Cantaş

“KKTC’de yaşamaktan yarı mutluyum. Düzensizlik beni mutlu etmiyor. Mutlu olduğum tarafı ise küçük bir ülke olmamız ve insan olarak daha az kirlenmiş olmamızdır. Son zamanlarda çok fazla kriminal olaylar yaşanıyor bunlar da bizi tabi ki üzüyor. Benim umudum kalmadı ve bu ülkenin düzeleceğine inancım yoktur.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

TC Siyasileri Türkiye'de ne varsa KaKaTC de de o olacak diyor. Doğal olarak terör (çünkü onun bile amacı var) hariç sorunların tamamı ve bazı konularda arka bahçe olma hasebiyle fazlası da geldi. Zaten sorun insandandur. Nüfus 65 % TC kökenli 25% Kibrıs kökenli 10% 3. Ülkeler statüsünde olanlar. Sorunlar da oranlara paralel. Ve hepsinin karışımı. + Siyaseti hamma humma olarak yapan köpeklerin tahribarı. = KaKaTC sorunlari

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

1)kuzey kibristaki soydaslarimizin yapmasi gereken Turkiyenin her turlu yardim ve hosgorusunden yararlanip buna sinavsiz universite ve mali yardimlar da dahil surekli bur Turkiye ve Turk dusmanligindan vazgecmesi 2)yarim gun mesai 13. Maas kasaba siyaseti grev boykot yerine oturup calusmalari3)ab kucagini acmis da kendilerini bastaci edecekmis de Turkiye engelliyormus kolayciligindan cazgecip annan planini kimin reddedip crans mintanadan komin kactigini ab nin buna ragmen rumu niye tam uye yaptigini dusunmeleri ha rumu tam uye yapalim guvenlik semsiyesine alalim Turkiye ab uyesi bir yere mudahale edemez ruyasi da hayaldir is sikiya gelince birak guneyi yunanistani tarumar edersin hodri meydan4)Turkiye ab ye tam uye olmadan da hickimse Turkiyenin federal cozume zarta zurta izin verecegini dusunmesin buna salaksorler yeni duzulenciler de dahil

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

RTE trolü konuştu. Burası RTE cumhuriyeti ol-ma-ya- cak.
RTE giderse Atatürk felsefesi gelirse, o zaman memnuniyetle. Ama RTE cumhuriyeti , ASLA.
NOKTA

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

1 salaksor yalan soz oldu bile ve sonsuza kadar da oyle kalacak bu isler eylemle olur sizin gibi bos lakirdi ile degil hodri meydan

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Asimile yalan soz senon dedelerin kibrisa nasil gitti kibrisin fethinden sonra degil mi uzaydan mi indin kibrisa inleyen nameler ruhunu sardi senin gibileri sifirlayana kadar durmak yok yola devam sizi gidi 3 lu sizi muhipyan yalansoz ve mangal kozu

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Senin hesapla gitsek herkes Adem ile Havva'nin x mertebeden torunları. O zaman niye Tüm Dünya'ya düşmansın? diye hiç kendini sorguladın mı?
Ha kendi gerceğine da bakarsak, Türkiye'de başta cinsitet olmak üzere, il, dil, din, mezhep, milliyet, köken, sınıf, siyasal görüş, kulüp, maç satma, dernek, aşiret, tarikat, cemaat... velhasıl kelâm akla gelip gelenitecek her ayrımcılık VAR.
Akli başında kim böyle bir ülkenin ferdi olmak veya böyle bir ülkede yaşamak ister?


ayrımcılıgı

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473