banner564

Federalizme  karnımız tok

Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkı neredeyse üç çeyrek asırdır haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa maruz kalıyor” dedi

Federalizme  karnımız tok
banner598

Kıbrıs Türk halkı 1960'lardan beri haksızlığa ve ayrımcılığa maruz kaldığını, federalizme dayalı tekliflere Türkiye’nin de Kıbrıs Türkü'nün karnının tok olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkı neredeyse üç çeyrek asırdır haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa maruz kalıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Yunanistan ile gelişen diyalogdan, Batı Trakya Türk Azınlığın hak ve hukukunun korunması noktasında da istifade ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde, Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. Özellikle din ve ibadet hürriyeti ile eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk Azınlığa kol-kanat germeye devam edeceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı durumun Kıbrıs Türk halkının gasbedilen hakları için de geçerli olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının, 1960'lardan beri, neredeyse 3 çeyrek asırdır haksızlığa, hukuksuzluğa ve ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti.
Erdoğan, şunları kaydetti:
"1963 ile 1974 yılları arasında yaşanan katliamları birçoğumuz daha dün gibi hatırlıyoruz. Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Ada'nın sadece yüzde 3'lük bölümüne sıkıştırılmak istenen Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Tüm bu zulümler işlenirken Batılı kurum ve kuruluşlar hiçbir şey yapmadı. Bugün Gazze soykırımını seyrettikleri gibi Kıbrıs Türk halkına yönelik etnik temizlik teşebbüslerini de uzaktan izlediler. 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'yla Türkiye, Kıbrıs Türk halkının varlığına uzanan kirli ve kanlı elleri kırmıştır. 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanıyla Barış Harekatı taçlandırılmıştır. Ancak Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık iradesini kırmaya yönelik politikalar, o günden bu yana artarak devam etti. Son olarak 2004 yılında Annan Planı'na 'evet' diyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cezalandırılırken; plana 'hayır' diyen Rum kesimi, Avrupa Birliğine tam üye yapılarak ödüllendirildi. Daha sonra oturulan müzakere masalarından ne yazık ki hiçbir sonuç çıkmadı. Eski yöntemlerle bir yere varılamayacağını artık görmüş durumdayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok."

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Bizim da senin hikâyelerine...
Uçak 550 milyon dolar
Limuzin 550 milyon TL.
Hediye canım! Maksat itibar!
Tarih seni da bu dönem türk insanını da kap kara harflerle anacak.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Yalan soz kim takar seni ac olsan ne olur tok olsan ne olur karnini palikarya baban mi doyurdu vay veledi zina

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Yalan hangisi a piç. Uçak da Limuzin da hediye. 100% gerçek. Senin TROL paranı veren RTE inkâr etmiyor. İtibardan tasarruf olmaz diyerek aklınca (!) açıklıyor. Akılsız cahillere tabii, yok ki bana. Sana be eşek, sana.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Ac kopek senin maasini emekliligini Turkiye oduyor sen once gumruksuz mersedesten in de hesap sor birboka faydan olmamis ufleyip duruyorsun sana bok yemek duser

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bak piç, onun bunun çocuğu. Güya din görevlisisin. Ama troll görevi yapıyorsun. Güya din adamısin ama ağzın lâğım pisliği. Ruhun gibi.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473