Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanlığı, “13 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla 16 Ekim Perşembe günü panel ve konferans düzenliyor. Lapta’da, Le Chateau Lambousa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek panelin açılışı saat 09.30’da, afetlerde yaşamını yitiren tüm insanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem’in konuşmasıyla sürecek panel, iki oturumlu olacak ve 12.30’da tamamlanacak. 17 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek konferans ise, YDÜ Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Konferans, saat 09.30’da başlayacak ve Günhan Erdem’in konuşmasıyla sürecek. Konferansta, AKUT Derneği Başkanı Nasuh Mahruki de konuşma yapacak.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, panel ve konferans hakkında bilgi verildi. Basın mensuplarının katıldığı bilgilendirme toplantısında Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem konuşma yaptı. Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin, KKTC’de de doğal afetlere hazırlıklı olunması konusunda farkındalık yaratma amacı taşıdığını belirtti. Yarımbaş, “Amaç, afetlere, afet olmadan önce hazır olmak ve afetten yaşanabilecek sıkıntıların etkilerini en aza indirgemek” dedi.
Yarımbaş: Halk bilgilendirilecek
Yarımbaş, halkı afetlere karşı bilinçlendirmenin ve farkındalık oluşturmanın önemine işaret ederek, üniversitelerin oluşturduğu konseyle birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem de, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınmanın önemine işaret ederek, doğal afetlere hazır olmanın, bu yöndeki çalışmalarda en önemli yerlerden birini tuttuğunu belirtti. Erdem, bunun Türkiye ve Japonya’da yakın zamanda meydana gelen doğal afetlerde görüldüğünü kaydetti. Erdem, şehirlerin doğal afetler göz önünde bulundurularak kurulmasının ve afetlerin en az hasarla atlatılmasının önemine işaret etti. Erdem, “doğal afet olmaz” deyip tedbirlerin azaltılması değil, aksine tedbirlerin bilinçli bir şekilde her zaman alınabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekliliğine vurgu yaptı.
KKTC’de üniversitelerin bir araya gelerek, bu konseyi oluşturduğunu ve bu konuyu akademik ortama taşıdığını ifade eden Erdem, bunun ülke için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti. Erdem ayrıca konseyi dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 10:06