banner564

Eylem sonuç verdi

120 araçlık konvoyla Meclis’in kapısına dayanan KAR-İŞ üylerine, 2 aylık alacaklarının hemen ödeneceği yönünde söz aldı

Eylem sonuç verdi
banner598
Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ), 3 ayı aşkın ödemelerinin yapılmaması ve ödemelerin yapılmasına ilişkin sözleşmenin imzalanmaması gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi önünde araçlı eylem düzenledi.
Eyleme; Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ile CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da destek verdi. Yaklaşık 120 aracın katıldığı eylemde, 3 aylık alacaklarının ödenmesini isteyen şoförler, taşımacılığın devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini, Milli Eğitim Bakanlığı’yla sözleşme yapılması ve alacakların ödenmesini, eğer taşımacılığın yapılamayacaksa okullara öğrenci taşıma işine hükümet tarafından son verilmesini istediler.
Eylemciler konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı.

Aytaç: 2 aylık alacak hemen ödenecek
Kar-İş Başkanı Menteş Aytaç, görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, 2 aylık alacaklarının hemen ödeneceğini ve 2014-15 dönemi sözleşmesinin görüşmelerine başlanacağını söyledi. Aytaç, 15 Eylül-15 Kasım dönemindeki 40 eğitim gününün ödemesinin geçen yılki sözleşmeye göre ödeneceğini; yeni sözleşme imzalandıktan sonra da ödenen meblağın çok veya az olması durumunda, mahsuplaşma yapılmasının karara bağlandığını belirtti.

Doğruyol: Değer verilmesini bekliyoruz
Kar-İş Basın Sözcüsü Adnan Doğruyol, zorunlu öğrenci taşımacılığıyla ilgili mukavele sürecinin tıkanıklığına ve uzatılmasına tahammülleri kalmadığını söyledi. Doğruyol, kaçak taşımacılığın önlenemediğini, izinlerin siyasi dağıtıldığını ve mesleki ehliyet tüzüğünün sıkıntı verdiğini söyledi.
Doğruyol, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hak ettikleri dışında hiçbir istekleri olmadığını, sadece yapılan taşımacılığa değer verilmesini beklediklerini kaydetti.

Hamzaoğulları: Kimseye dinletemedim
Eyleme destek veren CTP-BG Biray Milletvekili Biray Hamzaoğulları, mecliste konuyu çok defa dile getirdiğini fakat kimseye dinletemediğini söyledi. Hamzaoğulları, yollarda T izinsiz araçların dolaştığını, polisin bu konuda herhangi bir şey yapmadığını ve denetimin sıfır olduğunu savundu.


Tulga: Geçip gitme yok
KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da milletvekillerini, 3 ay ödenmemenin ne olduğunu düşünmeye ve vicdan muhasebesi yapmaya çağırdı. Tulga, şoförlerin benzin-mazot, lastik, bakım maliyetleri olduğunu fakat henüz ortada ne bir anlaşma, ne de ödeme hazırlığı bulunduğunu söyledi.
Sistemin şoförü “mazbata mağduru” ve “aldığını faize veren” yaptığını savunan Tulga, buna fırsat vermeye devam etmeleri halinde, en büyük suçun kendilerinde olacağını ifade etti. Tulga, “Buradan rüzgâr gibi geçip gitmek yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474