banner564

Ewa zorda

Rum polisi, Esentepe’de inşa edilen konutların Almanya’daki satışına aracılık etmekle suçlanan 49 yaşındaki kadının ağır cezada yargılanmasını istiyor

Ewa zorda
banner598

    Esentepe’de Rum arazileri üzerinde inşa edilen konutların Almanya’daki tanıtımı ve satışına aracılık etmekle suçlanan 49 yaşındaki Ewa Isabella Künzel’e Rum mahkemesince 7 gün tutukluluk emri verildi. Ewa’nın valizinde konut projesi ve tanıtım broşürleri bulan Rum polisi, evrakların tümünü incelemeye aldı.

   Mesleği komisyon karşılığında pazarlamacılık olan Ewa’nın, Larnaka’dan Frankfurt’a uçmaya hazırlanırken tutuklanması Güney Kıbrıs’ta gündem oldu. Rum polisi; Ewa’nın Ağır Ceza’da yargılanmasını isterken, Almanya’nın Lefkoşa’daki Büyüelçiliği’nin herhangi bir tepki vermemesi dikkat çekti.
   Rum basını, Alman vatandaşı Künzel’i sorgulayan polisin, KKTC’deki eski Rum malı satışlarıyla ilgili yeni veriler elde edildiğini aktardı.
   Politis “Bavulu Veri ve Kanıtlarla Dolu… Alman Aracı Tarafından Kıbrıs Rum mallarının Gaspıyla İlgili Yeni Büyük Davanın Düğümü Yavaş Yavaş Çözülüyor” başlığıyla manşete çekti.
   Habere göre Rum polisi Künzel’in bagajında Esentepe’de inşaatı süren bazı sitelerdeki konutlara dair satış sözleşmeleri, halen yapmış olduğu satışlardan aldığı komisyonlar, emlak komisyonculuğu yapmak üzere kurduğu kendi şirketi  Vepa Immobilen’in web sitesinde satışa sunulan konutların reklam edildiği video ve fotoğraflar, inşaat işiyle uğraşan özel ve tüzel kişiliklerle ilgili belgeler, sitelerden daire satın alanların ve müstakbel müşterilerinin isimleri,  taşınmazlarla ilgili havadan çekilmiş fotoğraflar ve diğer  malzeme buldu.

Arkadaşlarının önerisiyle konut aldı

   Gazetenin aktardığına göre Künzel Rum polisine ifadesinde, KKTC’de sürekli yaşayan Alman arkadaşlarının teşviki ile kendisinin de “Olive Trees Project” sitesinden bir daire satın aldığını ve 6 daireyi de web sitesinde reklam ederek satışına aracılık yapmak üzere sözleşme yaptığını anlattı.
   Künzel’in, satışına aracılık ettiği malların eski Rum malı olduğunu bilmediğini söylediğini aktaran gazete Rum polisinin, Rum Girne Kaza Tapu Dairesinden, Esentepe’de inşa edilen ve edilmekte olan sitelerin eski Rum malları üzerine yapıldığı bilgisi aldığını yazdı.
  Habere göre, Rum polisi Künzel’in Almanya’daki banka hesaplarının, özellikle Esentepe’deki sitelerden yaptığı satışlar karşılığında aldığı komisyon paralarıyla ilgili araştırılması için Alman makamlarına “Avrupa araştırma emri” talebinde bulunacak. Rum polisi ayrıca Rum Tapu Dairesi’nden Künzel’in Güney Kıbrıs’ta gayrı menkul satın alıp almadığı bilgisi talep edecek.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

AVRUPADAKİ TUTUKLAMALARI İSTEMİYOR İSEK TAZMİN MAL KOMİSYONUNU ÇALIŞTIRIN
RUM MALLARINI KOÇANLAYIP SATMAYIN !
RUM MÜLKLERİNİN GERÇEK SAHİBİ OLUN !

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Bu kadın KKTC yaslarına göre iş yapıyor. O yasaları çıkaranlar tutuklanmıyor , bu kadın tutuklanıyor. Adaleti sikeyim. Bizdeki yasaları çıkaranlar nerede? Niye sessizler? Yasa yaparken haklı isen, yaptığınız yasalarla yananların niye yanında değilsiniz? Biraz şerefli olun be Kıvraklar!

Misafir
Misafir - 2 ay Önce

Hepsi geçecek gün gelir ada bizim olacak,

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Bizim siyasilerin ipi ile kuyuya inersen, başın beladan kurtulmaz. İki taraf hükümetleri da kararlı bir şekilde bildiğini okusun. Bakalım nereye varacak. Olacağına varsın gayrı.

Mağusalı
Mağusalı - 2 ay Önce

Bir karış toprağın yabancılara satılmasına veya yabancıların bu işleri yapmasına karşıyım. Ülkemde kaç kuruş vergi ödedi.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473