banner564

Ev sahibine kızmış

Lefkoşa’da çıplak vaziyette koşan Kongo uyruklu şahıs mahkemede sinir krizi geçirdi

Ev sahibine kızmış
banner598

Lefkoşa sokaklarında önceki gün çıplak bir şekilde koşan Kongo uyruklu Christian Mulabi Ntambala tutuklanarak, dün sabah mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı duruşmaya çıkarılmak için mahkeme önünde beklerken sinir krizi geçirdi. 
Bir süre mahkeme hücresinde tutulan ve polis tarafından sakinleştirilen zanlı daha sonra teminat duruşmasına çıkarıldı.
Mahkemede konuşan zanlı, Kıbrıs’ta huzuru olmadığını, ev sahibinin sürekli kendisini rahatsız ettiğini, bu nedenle kriz geçirdiğini söyledi.

Anadan doğma sokaklarda koştu
Mahkemede olguları aktaran polis memuru, zanlının” namus ve ahlaka aykırı harekette bulunma” suçundan dolayı tutuklandığını söyledi. 
Polis memuru, zanlının 24 Ekim 2024 tarihinde saat 11.30 sıralarında Lefkoşa’nın Hamitköy bölgesinde umumi bir yer olan Atatürk Caddesi üzerinde anadan doğma soyunup koşmak suretiyle namus ve ahlaka aykırı davranışta bulunduğunu söyledi. Polis, zanlının aynı gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ifade etti. Polis, yapılan araştırmada zanlının ülkede eğitim gördüğünü, öğrenci olduğunu belirtti. Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, zanlının 20 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurum yok
Mahkemede söz alan zanlı ise Kıbrıs’a okumaya geldiğini ancak kimsenin kendilerine saygı göstermediğini söyledi. 
Babasının kendisini okutmak için büyük maddi zorluklar yaşadığını,  yüksek kiralar ödediğini belirten zanlı, şu anda yaşadığı ev sahibinin sürekli sorun çıkardığını, kendisine bağırdığını anlattı. Zanlı, “kendi paramla köle oldum” dedi. Zanlı olay günü de ev sahibiyle kavga ettiğini, bir anda sinirlendiğini ifade ederek, “Burada zorlukla okuyoruz ama saygı görmüyoruz, Kıbrıs’ta huzur yok” dedi.

Doktor kontrolünden geçirilecek
Mahkeme, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, daha önce tam teşekkülü bir hastaneyle Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerçekçi
Gerçekçi - 15 saat Önce

Zanlının söylediklerine itibar edilip şu ev sahibini de içeri çekip sorgulamalı..Eğer ki bu insanlara kötü davrandıysa -ki öyle diyor zanlı- ceza yemesi lazım...Bu işler tek taraflı olmaz...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474