banner564

“Ev ödevimizi yapmadık”

AsımVehbi, Kıbrıs sorununun çözümü halinde üniversitlerin durumuyla ilgili bir politika olmadığını söyledi

“Ev ödevimizi yapmadık”
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, olası bir çözümde üniversitelerin durumunun ne olacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Asım Vehbi, “Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun yüksek eğitim boyutu nedir? Yüksek öğretimle ilgili bir diyalog, bir konuşma var mı? İki tarafın ortak veya her tarafın ayrı ayrı politikaları neler olacak? KKTC olarak bugüne kadar hiçbir politika ortaya koymadık. Üniversiteler noktasında bizim çok ciddi bir devlet politikamız olmalı. Hükümetler geldikleri zaman  bu devlet politikası çerçevesinde projeyi devam ettirmeli, gelen-gidenle bu politikalar değişmemeli” dedi.
Diyalog Medya Grubunu ziyaret eden Asım Vehbi, Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’la görüştü.

“Basında yeni bir soluk”
“Diyalog’a hayırlı uğurlu olsun” dileğini iletmek istediklerini belirten Vehbi, “Diyalog basında yeni bir soluk, hayırlı, uğurlu olsun. Tıpkı üniversitelerde olduğu gibi gazete sayımızda çok ciddi artıyor. Bunun, kaliteye olumlu yansımasını diliyorum. Reşat Akar, medyada çok deneyimli ve başarılı birisi. Şuan gazete, çok yakında da televizyonla standardın artırılmasına katkı yapacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çözümde üniversiteler
Kıbrıs’ta olası bir anlaşmada KKTC’deki üniverstelerin durumuyla ilgili bir çalışma olmadığını savunan Asım Vehbi, şöyle konuştu:
“Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun yüksek eğitim boyutu nedir? Yüksek öğretimle ilgili bir diyalog, bir konuşma var mı? İki tarafın ortak veya her tarafın ayrı ayrı politikaları neler olacak? KKTC olarak bugüne kadar hiçbir politika ortaya koymadık. Üniversiteler noktasında bizim çok ciddi bir devlet politikamız olmalı. Hükümetler geldikleri zaman  bu devlet politikası çerçevesinde projeyi devam ettirmeli. Gelen-gidenle bu politikalar değişmemeli. Biz bu konuda hiç ödevimizi yapmadık. Anlaşma ile beraber ne durumda oluruz, sonrasında artıları-eksileri ne olacak hiç kimse bilmiyor. Biz üniversite olarak kendi pozisyonumuzu belirlemeye çalışıyoruz. Ama bunu bizim tek başımıza, bir üniversite olarak yapmamız mı tüm üniversitelerin birlikte yapması mı doğrudur? Bence doğru olan, bunu devletle, hükümetle hep birlikte yapmak.”

“Rumlar her zaman tehdit olarak gördü”
KKTC’deki yüksek öğretimin Rum tarafı için daima bir tehdit olduğunu ve her fırsatta çalışmaları engellemeye çalıştığına işaret eden Vehbi, “Rumlar da yüksek öğretimle uğraştığı halde bizim kadar başarılı olamadılar. Son üç-dört yılda bir çok koleje çok ciddi kaynak ayırdılar ve hepsini üniversite haline getirdiler. Tanınır devlet olmanın avantajını da kullanarak, Bologna süreci ve diğerlerine katıldılar. Altyapı olarak bizden geridirler. Biz o konuda büyük bir ilerleme sağladık. Gerek bir anlaşma sonrası, gerekse bir anlaşma olmazsa ve yolumuza gideceksek, yüksek öğretim belimizi bağlayacağımzı bir alan” diye konuştu.  
Diyalog Medya Grubu Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gazete ve yakında yayına başlayacak olan televizyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akar, Vehbi’ye yapımı devam eden televizyon binasını da gezdirdi.


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 05:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473