banner564

Eroğlu: Hedef yüzde 55

Dereboyu’ndaki ofisinin açılışında bir yanına Özgürgün’ü diğer yanına Denktaş’ı alan Eroğlu, 19 Nisan gecesi yeniden cumhurbaşkanı olacağını belirtti

Eroğlu: Hedef yüzde 55
banner598
Resmi propaganda sürecinin başlamasıyla birlikte Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu’nun seçim büroları devreye girdi. 
Eroğlu dün, Lefkoşa’da Mehmet Akif Caddesi’nde açılışı yapılan seçim bürosunu ziyaret etti. 
Ziyarette çok sayıda vatandaşın yanında, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bazı UBP ve DP-UG milletvekili de hazır bulundu.
Eroğlu yaptığı konuşmada, seçimi ilk turdan tamamlayacaklarını ifade etti.
Halkın birinci turda seçimi bitirerek dünyaya güçlü bir mesaj vereceğini kaydeden Eroğlu, “Ülkenin dününü ve bugününü, nerden nere geldiğini iyi biliyorum. Halkımızın ne istediğini ve benden ne beklediğini de iyi biliyorum. Bütün amacımız, halkın beklentileri ve talepleri doğrultusunda harekettir. Yıllardır böyle yaptık, bundan sonra da bu tutumumuzu sürdüreceğiz” dedi.
Açılışa katılanların da Eroğlu’na destek sloganları atarak, “seçim 2015, hedef yüzde 55” diyerek seçimi birinci turdan bitirme sözü verdiği kaydedildi.

Dernekleri ziyaret etti
Öte yandan Derviş Eroğlu dün; Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ve Nurettin Çırakoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret etti. 
Eroğlu ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve önümüzdeki dönem Kıbrıs konusundaki olası gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Eroğlu, bulunacak çözümün gerek güvenlik, gerek sosyal, gerekse de ekonomik açıdan Kıbrıs Türk halkının geleceğini garantilemesi gerektiğini söyledi.
Eroğlu, çözümün Kıbrıs Türk halkının ekonomik özgürlüğüne halel getirmemesi gerektiğini ifade ederek “halkımızın ekonomi alanında elde ettiği kazanımları geriye götürmeyecek bir çözüm arayışındayız” dedi. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin KKTC ile Kıbrıs Türk halkının geleceğini ilgilendirdiğine işaret eden Eroğlu, “ayrıca müzakerelerin seyri bakımından da önemlidir” dedi.
Önce Hristofyas daha sonra da Anastasiadis ile müzakere etme fırsatı bulduğunu söyleyen Derviş Eroğlu, anlaşma için iki tarafın gerekli olduğunu belirtti.
Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ile UBP Lefkoşa Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Zorlu Töre ve Ersin Tatar eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474