banner564

Emanuel tüm suçu kabul etti

Gazimağusa’da, zorla girdikleri evde Nehal Güreşçioğlu’nu tuvalete kilitleyip Okene’nin kafasında şişe kırdıkları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlıdan ikisi serbest bırakıldı

Emanuel tüm  suçu kabul etti
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 3 ve 6 Şubat tarihinde 2 ayrı eve zorla girip ev sahiplerini ciddi şekilde darp eden ve yaralayan, daha sonra da konu evlerden cep telefonu ve para çalan Isıkhuemen Emanuel Ikhıfa Unuane’nin tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı. İlk etapta 2 arkadaşı ile birlikte tutuklanan Unuane’nin diğer arkadaşlarının olayla ilgisi olmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldılar.

 

Nehal’i odaya kapatmıştı

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Özgüç, zanlının 3 Şubat tarihinde Gazimağusa’ da Emanuel Okene’ nin ikamet ettiği eve girerek, Okene’nin kız arkadaşı Nehal Güreşçioğlu’nu tuvalete kilitleyip Okene’nin kafasında vokta şişesini kırdığını söyledi. Şişe kırıkları ile Okene’yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığını aktaran Özgüç, zanlının Nehal Güreşçioğlu’ na ait cep telefonunu sirkat edip evden kaçtığını söyledi.

 

Telefon ve cüzdan çalınmıştı

Yine zanlı Unuane’nin 6 Şubat tarihinde Bayo Olabanji Adebove’nin ikamet ettiği eve gittiğini aktaran Özgüç, zanlının bıçak ve cam kırıkları ile Adebove’ yi yaralatıkdan sonra Adebove’ ye ait cep telefonu ile cüzdanı sirkat ettiğini anlattı.

 

Mesele ile ilgili diğer zanlılar serbest

İlk etapta zanlı ile beraber 2 kişiyi daha tutukladıklarını ve aranan 2 ayrı şahsın daha olduğunu mahkemeye aktardıklarını anımsatan Özgüç, yaptıkları soruşturma neticesinde zanlının konu suçları tek başına işlediğini tespit ettiklerini aktardı. 

 

5 gün daha içeride

Mesele ile ilgili olarak aranan bazı emarelerin ve alınacak olan ifadelerin olduğunu söyleyen Özgüç, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473