banner564

Dördü aynı aileden

Dördü aynı aileden
banner598

FETÖ’den Türkiye’de aranan Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş’a KKTC’de yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 6 kişi tutuklandı Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz günlerde Türkiye’de FETÖ terör örgütü üyeliği kapsamında haklarında tutuklama kararı bulunan Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş’ın tutuklanmasının ardından başlatılan soruşturma genişleyerek sürüyor.
KKTC’de çalışma ve ikamet izinsiz çalıştıkları tespit edilen zanlılara yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla geçtiğimiz Cumartesi günü tutuklanan Rifat Öztemur ile Süleyman Badi Paycı’nın ardından, dün de Ömer Öztemur, Umur Öztemur, Feriha Öztemur ve Meltem Altınışık’ta mahkeme kararı ile tutuklandı.

Soruşturma derinleştirildi
Mahkemeye meseleyi aktaran Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Birim’de görevli  polis müfettiş muavini Faysal Güden, 30 Mart  tarihinde  KKTC’de izinsiz ikamet eden ve çalışma izni bulunmayan, ayrıca Türkiye’de, aleyhlerinde FETÖ terör örgütü üyeliği suçlaması nedeni ile tutuklama kararı bulunan  Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş’ın , Öztemur Ticarer isimli şirkette çalışırken suçüstü tespit edildiğini anımsattı. 
İlk etapta  “Öztemur Ticaret” isimli işletmenin hissedarı olan olan Rifat Öztemur ile aynı şirkette muhasebeci olarak çalılmakta olan Süleyman Badi Paycı’nın, konu şahısların,  çalışma izni olmadığını bildikleri halde işe aldıklarının tespit edildiğini ve mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini söyledi.
Güden, soruşturmanın derinleştirildiğini ve Ömer Öztemur, Umur Öztemur, Feriha Öztemur ve Meltem Altınışık’ın da konu şahıslara yardım ve yataklık yaptıklarının belirlendiğini söyledi. 

Evlerinde Gülen’e ait kitaplar bulundu
Mahkeme huzurundaki zanlıların ikametgahında yapılan aramada, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e ait yayınların da bulunduğunu anlatan Güden, soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdürüldüğünü belirterek, mahkemeden zanlıların 8 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatlar itiraz etti, yargıç 3 gün verdi
Zanlı avukatları Batur Sağlamer ve Güven Çağlar, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti ve tahkikat subayına bazı sorular yöneltti. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların, soruşturma maksatlı, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474