banner564

‘Diyalog kurulmuyor’

CTP lideri Erhürman, Kıbrıs sorunuyla ilgili şu anda sürdürülen pozisyonla herhangi bir sonuç almanın mümkün olmadığını söyledi

‘Diyalog kurulmuyor’
banner598
banner616

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Kıbrıs sorunuyla ilgili şu anda sürdürülen pozisyonla herhangi bir sonuç almak mümkün değil” dedi.
Erhürman, mülkiyet ve yükseköğrenimde yaşanan gelişmelerin de Kıbrıs sorunuyla ilgili olduğunu söyledi.
Üç senedir yabancılara mülk satışı meselesini dile getirdiklerini söyleyen Erhürman, “Kıbrıs sorunundaki pozisyonunda bugüne kadarki kabul edilmiş zeminden koparsan, içinde bulunduğumuz koşullarda kendini uluslararası hukukla entegre etme çabasına girmezsen ve uluslararası toplumla diyaloğunu da koparırsan, bu sorunlarla karşılaşırsın” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı eleştiren Erhürman, "Haklılığını anlatmak için bile diyaloğa ihtiyacın var. Zaten Kıbrıs sorununun çözümünü hiçbir şekilde getirmeyecek taleplerle oradasın, diyalog da kurmuyorsun. Bu durum nereye kadar gidecekti?” diye sordu.
“Kendi meşruiyetini anlatmak için zemin bırakmadın” diyen Erhürman, Kıbrıs Rum tarafını yönetenlerin, geçmişte olduğu gibi tüm enstrümanları kullandığını ifade etti.
“Kıbrıs sorunuyla ilgili şu anda sürdürülen pozisyonla herhangi bir sonuç almak mümkün değil” diye konuşan Erhürman, Kıbrıs sorununda BMGK kararlarının net olduğunu söyledi.
Erhürman, “İki devletliliği isteyebilirsin ama çözüm gelmez. Sen iki devletlilik diyerek bugünkü durumu tanımlıyorsun, bugünkü durum devam etsin diyorsun” dedi.
Egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statünün ne olduğunun tanımlanamadığını savunan Erhürman, tutarlı cümleler kurulmadığını iddia etti.
BM şemsiyesi altındaki görüşmelerde iki toplum liderinin eşit şekilde masaya oturduğunu söyleyen Erhürman, “Toplum liderleri olarak eşit sıfatlarla masaya oturuluyor” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Sindirilip susturulan Muhalefet lideri Sayın Ethurman Hangi Pozisyonlardan bahsediyor acaba!
Sayın Erhurman Neden Egemen ayrı KKTCnin kesinlikle Tanınmayacağını ve Tanınmayacak Ambargolu KKTCnin fakirleşip yoksullaşmasını durduramayacaklarını Açıkça niye söyleyemiyor acaba ?

Öz
Öz - 3 ay Önce

Diyalog kurmak için aynı dili konuşmak lazım. Yani öncelik dildir. Erhürman öncelikle konuşulacak dili vurgulamalı.

Ahmet
Ahmet - 3 ay Önce

hade yaaa ! .. Ya bi git.. Boş boş...!

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473