banner564

Detayları verdi

Tatar, TMK’ya yapılan başvurulardan bin 840 tanesinin sonuçlandığını açıkladı

Detayları verdi
banner598

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle kendisine kullanım kaybı ve manevi tazminat ödenmesine karar verilen Kıbrıslı bir Rum’un, mülkiyet sorununun çözümü için Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) yaptığı başvuru sonuçlandı.  
TMK önünde neticelenen başvurunun, Girne’de bulunan önemli bir taşınmaza ilişkin olduğu ve başvuruyu neticelendirmek için yapılan ödemenin TMK’nın bugüne kadar yapmış olduğu en büyük ikinci ödeme niteliğini taşıdığı belirtildi.
Gelişmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıslı bir Rum’un, mülkiyet sorununun çözümü için Taşınmaz Mal Komisyonu’na yaptığı başvurunun sonuçlanmasının ve bugüne kadarki ikinci büyük tazminat miktarının ödenmesinin bile tek başına TMK’nın Rum mülkiyet iddiaları bakımından etkin bir çare olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Bin 840 başvuru sonuçlandı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın TMK’nın güncel faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.
Tatar açıklamasında, 67/2005 sayılı Yasa tahtında oluşturulan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun 2010 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin almış olduğu Demopoulos kararı ile Rumların KKTC’de bırakmış olduğu mallarıyla ilgili mülkiyet taleplerinde etkin iç hukuk yolu olarak tanındığını hatırlattı.
Bugüne kadar, Komisyona yapılan başvurulardan bin 840 tanesinin sonuçlandırıldığını kaydeden Tatar, sonuçlandırılan başvurulardan bin 161’inde tazminata, 15’inde iadeye, 2 başvuru için takas ve tazminata, bir başvuruda takasa hükmedildiğini belirtti. Tatar, 10 başvurunun ise 13/2008 sayılı Yasa kapsamında, TMK vasıtasıyla anlaşılarak neticelendirildiğini bildirdi.
“Sadece 2024 yılında TMK, 112 başvuruyu sonuçlandırmış, 200’e yakın tazminat kararının ise ödemesini gerçekleştirmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bugüne kadar yapılan ödemelerle 2020 yılının sonuna kadar karara bağlanan tüm başvuruların ödemeleri tamamlanmış olup, önümüzdeki dönemde de ödemeler aynı hızla yapılmaya devam edecektir” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 hafta Önce

Sayın Başkan yıllardır niye TMK’nunu yok sayıp Çalıştırıp Şerefiye vergisini hayata geçirmedi de Rum Mülklerini yağmalayıp Satanlara Güney Kıbrıs ile Avrupa’da Tutuklamalar başlayınca elle kolla TMK’nuna sarıldı acaba ?
Milli nutuklarla ve geçen zamana güvenmekle KKTC’nin yüzde Seksen Rum Mülklerini Satın alınabilmesi veya Tazmin edilebilmesinin mümkün olmadığını bilmeyen mi kaldı ! Yıllar önce TMK’nu var sayıp şayet Çalıştırmış olsak idik bugünkü vahim durumlara düşmeyecektik ! Yukardan aşağıya Tutuklamalar tabii ki devam edecek ‘ Bu Çağda Kimin Malını yağmalayıp Kime Satıyoruz sorusunu soranımız mı var ?
Sıkıya girince elle kolla TMK’nuna sarılan KKTC Kıbrıslı Türkleri kandırdığı gibi Dünyayı da kandırabilecek mi acaba ??

Galatya
Galatya - 2 hafta Önce

Bu adada İngilterenin sömürgeciliğinden bişey öğrenen çıkmadı. Şu burnunuzun dibindeki İsrailden de hiçbir şey öğrenemediniz. Gazyada RamAllahda TMK’mu var? Musa bana burayı gösterdi deyip içindekini atıp işgal ediyor.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 hafta Önce

Sayın Powerless bey , £1 Sterlinin 60’TL’ye merdiven dayadığı bu günlerde Döviz borcunuzu bir an evvel kapatmanızda fayda vardır !
Aksi halde cebinizdeki her geçen gün eriyen para ile Tefecilerin elinden kurtulabilmeniz mümkün değildir !! İnşAllah Dövize ipotekli de değilsiniz !!

Galatya
Galatya - 2 hafta Önce

Rum da da hiç akıl yok. Güneyde güvenli bir Kıbrıs Türk köyü kursa yönetim politakalarını beğenmeyenler akın edecekler. Ama rum bunu yapmak yerine kilisede beyin yıkamayı ve hintli göçmen getirmeyi tercih ediyor

Türkish Power
Türkish Power - 2 hafta Önce

Palikarya avukatı İngiliz muhibi damat Hasan paşazade beyzadeleri attığın yorum yalan başına mı5/mı6 dan kaç pound alıyorsun borçlar kapandı mı

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Mr lawrence pound üzerinden kredi borcun mu var yahu hala anlamadın bu ülke şöyle olmalı böyle olmalı bu ülke Atatürk devri harici adam olmadı olmaz da niye biliyormusun çümkü patenden don biçilir gece elbisesi olmaz haklı da olsan bu millet anlamaz

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Mr lawrence teşhis doğru olabilir ama sizin çözüm önerileriniz yanlış çözüm ona buna göt vermeye çalışmak değil ki sizin gibi 1800lerin asimile şark entel kafası değil it puşt gelsin beni düzeltsin seni düzeltecek olan sensin çalışıp üreteceksin din mezhep zihniyetini bırakacaksın babadan yarım gün mesai 13. Maaştan vazgeçeceksin onu bunu yalamayacaksın adl olacaksın hukuka sahip çıkacaksın vs vs bu iktidarların umrunda olmadığı gibi sizin gibi eziklerin de umrunda değil

Abidin
Abidin @Turkish Power - 2 hafta Önce

Annene para yetişmiyor ki ne yapalım!

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474