banner564

Destek sürecek

Çavuşoğlu, ülkede dini eğitim talebi olduğunu ve bunu karşılamak için yaz dönemlerinde kurslar açtıklarını söyledi

Destek sürecek
banner598

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında din kurslarıyla da ilgili, “Gerçekçi konuşacak olursak, bugün beni manşete alarak açıklama yapanlar bilmelidir ki, ben 2010 yılında bu ülkede bir dini eğitim talebi olduğunu ve bu eğitim talebinin okullarda karşılanması gerektiğini söyledim ve yaz döneminde müfredatı ile birlikte Dini Bilgiler Kursu açtım.” dedi.
Çavuşoğlu, zamanında bu kursları düzenlediği için eylem maksatlı kurs düzenlenen okulların kapılarının tekmelendiğini belirterek, bugün bu kursların okullarda olması gerektiğinin söylendiğine dikkat çekti.
Gelinen noktada, bu kursların izinsiz, kayıtsız ve gözden uzak ortamlarda düzenlendiğine dair söylemlerin yüksek sesle ifade edildiğinin ve yıllardır da bu şekilde düzenlendiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, tüm hükümet dönemlerinde de bu talebin bu şekilde karşılandığını söyledi.
Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı olarak gelen talepler doğrultusunda ortaokullarda Din derslerini seçmeliden çıkarıp zorunlu hale getirdiklerini belirterek, dini bilgiler kurslarının düzenlenmesini okullarda veya kayıtlı, izinli ve müfredatlı olmak kaydıyla belirlenen ortamlarda gerçekleştirilmesine destek vereceklerini sözlerine ekledi.

“Tam gün eğitime geçilecek”
Bakan Çavuşoğlu, kademeli olarak tam gün eğitime geçeceklerini, temel hedeflerinin öğrencilerin yoğunluklarını azaltarak daha esnek ders saatleri ile bedensel ve sosyal yeteneklerini geliştirmek olduğunu belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, en adaletli sistemin sınav endeksli sistem olduğunu dile getirerek, 2010 yılında ilkokullarda başarılı bir şekilde iki Merkezi Ölçme Değerlendirme sınavı yaptığını ve özel okullar da dahil olmak üzere katılım oranının yüzde 90-95 olduğunu, ancak merkezi ölçme değerlendirme yapılamadığı için süreç endeksli değerlendirmeye geçilemediğini söyledi.
O dönemde yaptıkları merkezi sınavda elde ettikleri verilerde ülke ortalamasının 57 civarında olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, 57'yi geçen okul sayısının sınırlı olduğunu ve birçok yerde okul ortalamasının üzüntü verici seviyelerde düşük çıktığını dile getirdi.
Buna bağlı olarak 2010 yılında geçici öğretmenlerin alımında da sınav düzenlediğini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, bu yıl ortaöğretim ve mesleki tekniğe bağlı okullarda geçici öğretmen alımını KHK’nın  sıralama sınavına göre sırayla yaptıklarını, ilkokullarda da gelecek yıl yapacakları sınavla almayı planladıklarını kaydetti.   
Kamu Hizmetleri Komisyonu’nun düzenlediği sınav kurgusunun değiştirilmesi gerektiğini de belirten Çavuşoğlu, "600 puan üzerinde sıralamaya girerek hak elde ediliyor ancak bu 600 puanın içinde alan bilgisi çok düşüktür" ifadelerini kullandı.

“Öğretmen alımında sıralama sınavı”
Bakan Çavuşoğlu, bu konu üzerinde yaptıkları çalışmalarda Anayasa ve Öğretmenler Yasası’nı yeterlilik, asıl yarışmayı ise öğretmenlerin alan bilgisi üzerinden yapmak istediklerini söyleyerek, “Öğretmen alımında sıralama sınavını, alan bilgisi üzerinden yapmayı daha doğru buluyoruz” dedi.  
Merkezi ölçme değerlendirme yaparak, öğrencilerin yeterliliklerinin karşılığı olan notların karşılaştırılması gerektiğine de dikkat çeken Bakan Nazım Çavuşoğlu, ancak bunları yapabilmeleri halinde süreç değerlendirmesi yapabileceklerini ve ifade edilen öğrenci travmalarının önüne geçilebileceğini söyledi.

“İşçi alımına karışmıyoruz”
Çavuşoğlu yaşanan hademe krizine de değinerek, devletin 2007 yılından beri taşeron alım sistemi uyguladığını, her yıl ihaleye çıkıldığını ve her yıl başka bir firmanın bu ihaleyi kazandığını veya kazanabileceğini söyledi.
İhtiyaçları doğrultusunda toplam sayının belirlendiğini ve bu sayı üzerinden ihaleye çıkıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, işçi alımına karışılmadığını kaydetti.

“10’dan fazla okul, onlarca laboratuvar kazandırıldı”
Bir soru üzerine, okullarda yaşanan altyapı sıkıntılarının farkında olduklarını ancak aldıkları yolun görmezden gelindiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, son üç yılda bu ülkeye hayırsever insanların yardımıyla 10’dan fazla okul kazandırıldığını, okul aile birliklerinin destekleriyle onlarca laboratuvar yapıldığını anlattı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Eğer sınav sisteminde bir degişiklik olacaksa lütfen sınavlara 1 ay kala değil, en az 3-4 ay önce bizlerle paylaşılsın. Zaten 30 yaşına geldik atanamıyoruz, çocuk gibi ders çalışıyoruz!!!

ÜMİT  Ozdemirag
ÜMİT Ozdemirag - 2 yıl Önce

Kaç tane Kıbrıslıtürk sizden dini eğitim istedi?
Siz kimlere hizmet ediyor sunuz?
Kıbrıslıtürklere mi? yoksa Türkiye'den getirdiğiniz istilacılara mı?

Ck
Ck - 2 yıl Önce

Evet tamgüne geçilirse artik belki biz de devlet okullarında öğretmenlik yapabiliriz şansımıź artar. (Beden Eğitimi ve Spor)

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474