banner564

Çözüm yeri TMK

Metehan kapısında eylem yapan örgütler, Rum Yönetiminin tutukladığı emlakçıların serbest bırakılmasını istedi

Çözüm yeri TMK
banner598

Emir ERTORUN

“Hakların Korunması İnisiyatifi”, Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yaptı. 
Eylemde, Türkçe, Rumca ve İngilizce pankartlar açıldı, emlak alım satım ve pazarlamasından dolayı tutuklu bulunan kişilerin özgür bırakılması talep edildi. 
Eylem, Lefkoşa Ortaköy’deki Sivil Savunma Teşkilatı yanında başladı ve eylemciler ellerindeki pankartlarla Metehan Sınır Kapısı’na yürüdü. 
Burada okunan basın bildirisi sonrası bu bildiri, BM Barış Gücü’ne ve AB'ye iletilmek üzere yetkililere teslim edildi. 
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği tarafından oluşturulan Hakların Korunması İnisiyatifi eylemine bazı örgütler de destek verdi. 
Metehan sınır kapısındaki eylemde, basın açıklaması Türkçe ve İngilizce olarak okundu. 
Eylemde, “mülkiyet sorununun Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığı ile çözülebileceği, Rum tarafınca mülkiyet sorunu kullanılarak başlatılan ekonomik saldırının uzlaşma çabalarına darbe vurduğunun ve Kıbrıslı Türklerin yok olmaları amacı taşıyan her türlü girişime karşı mücadele edileceği” ifade edildi. 
Eylemde basın açıklamasını Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı okudu. 
Esendağlı şunları ifade etti:
"TMK, 2005 tarihli Taşınmaz Malların Tazmini̇, Takası ve İadesi̇ Yasası kapsamında kurulmuş olup, mülkiyet taleplerine adil, hızlı ve etkili bir çözüm sunma konusunda önemli bir araç olarak işlev görmektedir. AİHM’nin verdiği kararlar, TMK’nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uyumlu olduğunu doğrulamaktadır. 
Bu nedenle, Kıbrıslı Rumların KKTC'deki mülkiyet talepleriyle ilgili olarak tüm yasal yolları tüketmeden doğrudan mahkemelere başvurmaması gerekmektedir.”
 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2024, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 3 gün Önce

TMK ya parayı sadece Rum mülklerini yağmalayanlardan alın. Ben ölümüne vermem. VAllah billah vermem. Dava ederim. Dünya kadar rum malını paylaşan haramilere haram olsun, zehir zikkim olsun, çaresiz hastaliklarda tüketsinler da çare da olmasın. Amin

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 gün Önce

1- Yürümek kolay da söylediginizin içini doldurun bakalım da taşşaklarınızı görelim. En azından 100 Milyar dolar. Kim karşılaycak?
2- Haaa sizin mesaj Türkiyeye ise o başka. Türkiye belki bu iş için da para verir da biz da MTK şemsiyesi altında o parayı da yağmalarız diyirsanız o başka. Sizeden beklenen bu.
3- Annan plânı veya ona yakın bir anlaşma dışında bir anlaşma mümkün değil. Yalana oynamaktır. O da riskleri barındırır. O risklerden biri de yeniden kapıların açılmasından önceki izole ve kimliksiz dönemdir. Hatta kırmızı bültenle arananlar listesine girerek.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 gün Önce

HEM suçlu Hem Güçlü ! MTK niye Çalıştırmadınız acaba ve Rum Mülklerini Yağmalayıp SATTINIZ !
Başkasının Malını Çalıp ve SATAN Hırsızlar bugün Suçsuzuz Diyor ! Vayy Bee En Azından Gerçek Mülk Sahiplerini Değil de ‘ Bizleri Bu Suça Teşvik Eden KKTC Yöneticilerimizi SUÇLAYIN ve DÜNYAYA REZİL OLMAYIN !

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 gün Önce

YÜZLERİNDE UTANMA DİYE BİRŞEY De KALMADI!
RUM MÜLKLERİNİ ÇALIP SATANLAR ŞİMDİ DE TOPLUCA AF İSTİYOR ! İNŞALLAH RUM MÜLKLERİNİ YAĞMALAYIP SATAN TÜM HIRSIZLARA TUTUKLAMA EMRİ GELİR DE KAPI DIŞARI ÇIKAMAZLAR !

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 gün Önce

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ !
BU KADAR YILDIR YAĞMALAYIP SATTIĞINIZ RUM MÜLKLERİ İÇİN ‘ TMK YOK SAYIP NİYE ÇALIŞTIRMADINIZ ACABA ve ŞİMDİ TELAŞA GİRDİNİZ ! HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ ?
GiDİLECEK ADRES SINIR KAPILARI DEĞİL ‘ YÜCE MECLİSTİR !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473