banner564

“Çirkin ve gülünç”

“Veremeyeceğim hesabım yok” diyen İrsen Küçük, UBP’nin seçim harcamalarıyla ilgili adının geçtiği iddiaları yanıtladı

“Çirkin ve gülünç”
banner598

Ulusal Birlik Partisi eski Başkanı İrsen Küçük, UBP’nin seçim harcamalarıyla ilgili adının geçtiği iddiaları yanıtladı ve politik yaşamında veremeyeceği hesap olmadığını belirtti.

Küçük yazılı açıklamasında, “Bugüne kadarki politik yaşamımda veremeyeceğim hiçbir hesabım olmamıştır, olmayacaktır da… Partimin şahsıma yöneltmiş olduğu soruları da sözlü olarak yanıtladığımı belirtmek isterim. İrsen Küçük olarak dün olduğu gibi bugün de adımı, soyadımı ve misyonumu, milliyetçiliğimi gururla taşımaktayım” dedi.

“Parti eşyalarını evine götürdüğüne” ilişkin basında yer alan iddiaları da “çirkin ve gülünç” olarak niteleyen Küçük, şunları kaydetti:

“Kendime ait Ortaköy’de bulunan ve o günlerde yayın yapmakta olan Haberdar gazetesinin de bulunduğu, aylık kirası 2000 Sterlin değerindeki ofis binalarımı hiç bir karşılık beklemeden, üstelik elektrik, su, telefon gibi giderleri de tamamen şahsım tarafından karşılanarak partimizin seçim maksatları bakımından kullanımına tahsis ettim. Bu binada uzman bir heyetin çalışmasına imkan verilebilmesi için içerisine sözü edilen 39 bin 600 TL’lik ofis mefruşatı alındı. Seçim bittiğinde ise bir müddet sonra partimize iade edilmiştir ve evimle de hiç bir alakası yoktur. Ben İrsen Küçük olarak politik yaşamım boyunca hep partime maddi, manevi katkı sağlayan taraf oldum. Dolayısı ile bu şekildeki iddialar çirkin ve gülünçtür."

UBP’nin banka hesaplarında zaman zaman oluşan açıkları da kapattığını belirten Küçük, 4 Temmuz 2013 tarihinde 25 bin TL’nin parti çalışanı Hasan Baykurt, 30 bin TL’nin de şoförü Kerem Toka tarafından bankaya yatırılmasını örnek gösterdi.

 

Parti çalışanlarının yatırımı yapıldı

UBP’nin Genel Başkanlığını devraldığı 2010 yılında, Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı ödenmesi gereken yaklaşık 1 milyon TL borcu bulunduğunu, kurumların devamlılığı nedeniyle ve herhangi bir sorgulama yapmadan bu borcu ödeme gayreti içerisine girdiklerini belirten Küçük, borçların zaman içinde ödendiğini kaydetti.

Küçük, parti çalışanlarının eksik olan sosyal güvenlik yatırımlarını tamamlayarak güncel hale getirdiklerini, yeni vizyon yaratma adına yeni Genel Merkez projesini ortaya koyduklarını, fon oluşturarak kısa sürede 550 bin TL’lik bir kaynak yarattıklarını ifade etti.

 

“10 bina satın aldık”

İlk yapılan parti kurultayında bu konunun mali raporda gösterildiğini belirten Küçük, şunları da kaydetti:

“Kira şeklinde kullanımımızda bulunan bazı örgüt binalarımızı aynı tasarruf politikalarıyla satın almayı başardık. Bu konuda birkaç örnek verecek olursak; Karaoğlanoğlu’ndaki bina için 40.000 STG, Metehan’daki örgüt binası için 20.000STG , Balıkesir’deki örgüt binası için 10.000 STG gibi... Toplamda 10 adet bina satın almayı başardık ki 1975’ten günümüze partimizin sadece 3 koçanlı binası mevcuttu…”

 

İki siyasi partinin UBP’ye katılması...

Genel Başkanlığı döneminde iki siyasal partinin UBP bünyesine katıldığını, bu işlemler gerçekleşirken partinin bu konunun mali külfetini de karşıladığını, beş ilçe binasının tüm giderleri ve bu ilçelere bağlı örgütlerin bina kiralarının ana bütçeden karşılandığını belirten Küçük, genel sekreterliğe 6 bin TL ve ilçe başkanlıklarına da 3 bin TL katkı yapıldığını kaydetti.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği Genel Seçimleri gündeme geldiğinde, her iki seçim için bütçe oluşturulduğunu ve harcamalar yapıldığını belirten Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin kurumsal bir yapıda olduğunu, nasıl yönetileceğinin yetki ve sorumlulukların, parti tüzüğünde ve tüzük altında çıkarılan yönetmeliklerle belirlendiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474