banner564

Cezasız bırakılmasın 

Hemşirenin darp edilmesi meslek örgütleri ve sendikalar tarafından kınandı

Cezasız bırakılmasın 
banner598

 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil servisinde geçtiğimiz pazar günü bir hemşirenin darp edilmesi meslek örgütleri ve sendikalar tarafından kınandı. 

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Tabipler Odası, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Birliği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yaparak olayı protesto etti.

Atan: Takipçisi olacağız 
İlk sözü alan Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, pazar günü hemşireye yapılan darp olayını şiddetle kınadıklarını belirtti. 
Atan, Sağlık Bakanlığı’nın olayı bir kınama yazısıyla mı geçiştireceğini, yoksa olayı takip ederek gerekeni yapıp yapmayacağının takipçisi olacaklarını ifade etti. 
Gerekli tedbirlerin bir an önce alınması çağrısında bulunan Atan, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin güvenlikle ilgili yasa çalışması yapacağını ve bu konun gerekli mercilere iletileceğini söyledi. 

Bengihan: Caydırıcı ceza  
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan da, yeni yılda tüm halka sağlık ve mutluluk temennisinde bulunarak, yine sağlık çalışanlarına bir darp olayıyla karşı karşıya kalındığına üzülerek şahit olduklarını dile getirdi. 
Yapanın yanına kar kalmaması, darp olayını gerçekleştirene caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini vurgulayan Bengihan, bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti. 

Varış: Halk sağlığı sorunu
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş ) Başkanı Ahmet Varış da, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkede de artış gösteren şiddetin, bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve meydana gelme sıklığının giderek arttığını söyledi. 
Bir çok kez talepte bulunmalarına rağmen Girne, Cengiz Topel ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinde 24 saat kesintisiz polis hizmeti bulunmadığını ifade eden Varış, hiçbir kamu sağlık merkezinde yeterli özel güvenlik görevlisi de bulunmadığını vurguladı. 

Gürkut: Yasal düzenleme gerek
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Özlem Gürkut da, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla güvenliğin sağlanması, eleman sayısının yeterli olması, fiziki yapı ve donanımın eksiksiz olması, iletişim eğitim gibi konularda iyileştirmelerin yapılmasının yanı sıra şiddete ilişkin yasal düzenlemeler gerektiğine işaret etti. 
Gürkut, “Kendisini veya yakınını tedavi etmesi beklenen sağlık personeline yönelik her türlü şiddet davranışları asla hasta psikolojisiyle açıklanabilecek, hafife alınabilecek davranışlar değildir” dedi. 
Şiddeti arttıran unsurlardan birinin de cezasızlık kültürü olduğuna dikkat çeken Gürkut, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hiçbir şekilde hoşgörü gösterilmeyeceği ve mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesinin önemine işaret etti. 

Taşçıoğlu: Uyarıları yaptık
Tabipler Odası Başkanı Mustafa Taşçıoğlu da, yaşananın sağlık çalışanlarına yapılan ilk saldırı olmadığına işaret ederek, sendika olarak kendilerinin gereken uyarıları yaptıklarını ve idarecilere yapılması gerekenleri hatırlattıklarını söyledi. 
Olayların içinden çıkılamaz bir hal aldığını ifade eden Taşçıoğlu, gerekli önlemlerin bir an önce alınması için yetkililere çağrıda bulundu.
Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Gülcem Sala Razı da, konuşmasının başında hemşireler andını okuyarak, hemşire ve ebelerin her şeye, bütün olumsuzluklara rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. 
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen de bir hemşirenin hasta yakını tarafından şiddete maruz kalmasını eleştirdi. Özgöçmen, hemşireyi darp edenin bulunması için Sağlık Bakanlığı ve Savcılığa açık çağrıda bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473