banner564

“Bu sistem iflas etti”

“Arabacıoğlu görevini layıkı ile yapan bir bakandı” diyen Yorgancıoğlu, eğitimde yeniden bir reformun şart olduğunu söyledi

“Bu sistem iflas etti”
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa ederken söylediği gerçeklerin iyi irdelenmesi gerektiğini kaydederek, “Belki de bazı okulların yeniden merkezileştirilmesi gündem olmalıdır. Arabacıoğlu’nun ‘bu sistem çöktü, iflas etti’ derken kastettiği budur” diye konuştu. Öğrencilere en iyi eğitimi sağlamanın devletin görevi olduğunu vurgulayan ve bilimsel kriterlerin gerekliliğine dikkat çeken Yorgancıoğlu, “Bir eğitim sisteminde her şeyin yerli yerine oturabilmesi, maksimum verimin elde edilebilmesi, ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde kullanabilmesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

“İkna için çalışacağız”
Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun istifasını değerlendirdiklerini söyleyen Yorgancıoğlu, koalisyon ortağının lideri ve aynı partinin Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın istifayı kabul etmediğini anımsattı. Yorgancoğlu, “Bize göre Arabacıoğlu görevini layıkıyla yapan bakanlarımızdan bir tanesidir. Kendisini ikna etme adına görüşmelerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Bu sisteme öğretmen yetiştirilemez”
Eğitimdeki bazı sıkıntılara işaret eden Yorgancıoğlu, İskele’de koleje giden gençlerin başka bir okula taşınmasıyla ilgili soruna değindi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Bilmemiz gereken şöyle bir gerçeklik vardır. İskele bölgesindeki kolejdeki bazı öğrencilerin bir başka koleje taşınması halinde o okulumuzda öğrenci sayısı sınıf başına 5’e veya 6’ya düşecek. Peki, böyle bir ortamda, bu ülkenin okullara öğretmen yetiştirmesi mümkün müdür? Mümkün değildir” dedi.

“Son damla sendikanın eylemi”
Bir soru üzerine istifayla ilgili değerlendirmelere devam eden Yorgancıoğlu, “Bana ulaşan bilgiler aslında istifayı gerektiren son damlanın sendikanın eylem yapmış olmasıdır. Başbakanlık dahil bütün bakanlıklarda sıkıntı vardır. Çünkü ülkemizde her gün yaşanan olaylar, çözmemiz gereken sorunlar vardır. Bazıları haklıdır, bazıları ya gereğinden fazla talep içermektedir ya da amacı aşmaktadır” diye konuştu.

“Sorunları aşmak hepimizin görevi”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, şunları da kaydetti:
“Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları aşmak hepimizin görevidir. Hükümetlerin yalnızca bütün talepleri karşılamak gibi bir sorumluluğu yoktur. Bu taleplerin ne kadar doğru olduğunu, bu talepleri ileriye süren arkadaşlarımızın -ki onlar da bu ülkenin insanlarıdır ve bu ülkeyi sevdiklerini biliyoruz- taleplerinin, reele ne kadar yakın olduğu, pratikte ne kadar mümkün olduğu da önemlidir. Dolayısıyla bizim görevimiz sükunet içinde, sakin bir şekilde haklı olan talepleri gidermek için çözümler üretmektir. 
Yoksa ülke koşullarının ötesinde taleplerle bu tür baskılar söz konusu olacaksa, bugün kazandık diye varsaydığımız olayların aslında yarının temeline dinamik koyduğumuz gerçeği ile yüz yüze kalırız. Benim bütün kesimlerden talebim, ülkemize duyduğumuz sevgiye denk gelen bir sorumlulukla bu tür davranışlar içine girmeleridir.”

Hükümetin icraatları konusunda basın toplantısı
Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesindeki açıklamasında, hükümetin bir yılını doldurduğuna işaret etti ve bayram öncesinde düzenleyecekleri basın toplantısında yapabildiklerini, yapamadıklarını, yapamamış olmanın gerekçelerini basınla paylaşacaklarını açıkladı. 


Taşımacılık tüzüğünde değişiklik 
Öte yandan, Bakanlar Kurulu,yaptığı toplantıda rutin konularla ilgili kararlar yanında, yolcu taşımacılığını düzenleyen tüzükte bazı değişiklikler yapılması kararı aldı.  Toplantıda ayrıca, Güzelyurt bölge halkına, daha iyi, kaliteli bir sağlık hizmeti götürecek yeni hastane yapılması için yer tahsisine karar verildi. 
Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada yolcu taşımacılığıyla ilgili tüzükte yapılan değişiklikler çerçevesindeki aranacak şartlar şöyle sıralandı: 
“KKTC vatandaşı olmak veya yabancı ise çalışma izinli olup taşıma izinli araç sahibi veya sahipleri tarafından çıkartılmış çalışma iznine sahip olmak.
5 yıldan az olmamak üzere KKTC’de çalışma izinli olarak çalışmış ve en az 5 yıllık KKTC sürüş ehliyetine sahip olmak. Başvuran kişinin affa uğramış olsa dahi, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlık, irtikap, ırza geçme, hileli iflas, adam öldürme, herhangi bir uyuşturucu madde satma, kullanma veya taşıma gibi yüz kızartıcı bir suçtan veya trafikle ilgili herhangi bir suçtan dolayı üç aydan fazla mahkum olmamış olmak. Son 5 yıl içerisinde alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulmamış olmak. Yabancı uyruklu olması halinde ise, vatandaşı olduğu ülkenin yetkili makamı tarafından düzenlenmiş karakter belgesi ibraz etmek.” 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473