banner564

Bu gerçek görülmeli

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yeni bir sürecin başlayabilmesi için iki taraf arasında ortak zemin bulunmadığını söyledi

Bu gerçek görülmeli
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta yeni bir sürecin başlayabilmesi için iki taraf arasında ortak zemin bulunmadığını ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de bu gerçeği ortaya koyup, değişik fikirlerle gelinmesini istediğine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit töreninde konuştu. Tatar, konuşmasına, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan gelen milletvekili heyetleri ile tüm konuklar ve halkı selamladıktan sonra başladı.
“Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuştuğu 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Tatar, şöyle devam etti:
“1963 Kanlı Noel saldırıları ile başlayan çatışma ve katliamlar Erenköy ve Geçitkale dahil Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde 1974 yılına kadar devam etmiştir. Erenköy Şehidi Milli Şairimiz Süleyman Uluçamgil; Ne çıkar aramızda Akdeniz varsa, Ne fark var aramızda, Hep aynı sınırlarda sıvanmışız, Kimimiz ‘ölürken’ diyoruz Kimimiz ‘ölürkana’ dizeleriyle Anadolu ve Kıbrıs Türklerinin ortak mücadelesini dile getirmiştir. Şehit Şairimiz Uluçamgil’i bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum.”
Cumhurbaşkanı Tatar, Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Raif Denktaş’ın yaktığı meşalelerin yollarını aydınlatırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin de yollarını çizdiğini vurguladı.
“Bu yol özgürlük, bağımsızlık ve hürriyet yoludur” diyen Tatar, “Ne diyor İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy? Hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal. Dünyada hak ettiğimiz yeri er geç bir gün mutlaka alacak, hedeflerimize ulaşacağız” vurgusu yaptı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 2 ay Önce

Kıbrıslı Türklerin gerçek temsilcileri bu güne kadar defalarca ortak zemin buldular.

TRNC
TRNC - 2 ay Önce

TRNC forever.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Kıbrıs görüşmelerinde Zemin yokmuş !
KKTCde Zemin mi var yani ? ‘ İnsan Dışkılarının yollara ve Denizlere Döküldüğü Ülkemizde Zemin var mı acaba ? Çözümsüzlük ile yönetemediğimiz KKTCyi getirdiğimiz noktada Çözümsüzlük ile daha da kötü günlere taşıyacağımız kesindir ! Deha çok İşsizlik ve Parasızlık Daha çok Fakirlik Pahalılık ve Elektriksizlik ve de Daha çok Para yardımı bulmak için Türkiye Turları!!
‘ Çarşambanın Geleceği Perşembeden Bellidir !

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

3 salaksorlere selamlar

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

3 salaksorlerin biri ne ortak zemini buldular annan oylamasinda gordun crans montanada gordun hala neyin geyigindesin kicina neft surulmus essekler gibi hoplayip zipliyorsaniz demek ki dogru yoldayiz ha ha ha psikanaliz seansi alacam size

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Biline ki ab ingiltere bm 5lisi satilmis muhipler isbirlikciler hoplayip zipliyor ise yapilan is dogrudur

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473