banner564

‘Biz varız’

Cumhurbaşkanı Tatar, yeni kapı açılmasına karşı olmadığını, bu konuyu Holguin’le de görüşeceğini söyledi

‘Biz varız’
banner598

Reşat AKAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki toplum arasındaki temasların artması için yeni kapı açılmasına karşı olmadığını, bu konuyu 1 Temmuz’da Londra’da görüşeceği BM Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi Maria Angela Holguin’le de ele alacağını söyledi. Tatar, Haspolat kapısının açılması halinde Metehan’ın rahatlayacağını ifade etti.
Ercan-İstanbul uçuşunda Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’a konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni kapıların açılmasına karşı olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtti.  Tatar “Kapıların artması her iki tarafın da yararınadır. Hem ekonomik açıdan hem de iki topumun yakınlaşması açısından yararı vardır” dedi.

Holguin temsilciliğe gelecek

   Holguin’le KKTC’nin Londra temsilciliğinde görüşeceğini belirten Tatar, Türk tarafının müzakereler konusundaki düşüncelerini bir kez daha aktaracaklarını söyledi.
   Müzakere masasında bir tarafın devlet, diğer tarafın da cemaat olarak yer alamayacağına dikkat çeken Tatar, siyasi eşitliğe vurgu yaptı.

  Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm olacaksa
İki toplum arasında güvenin artması gerektiğini söyleyen Tatar, karşılıklı temasların bu açıdan yararlı olduğunu ifade etti.
   Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:
   “Ben kapılardaki yoğunluğu, özellikle Metehan’da yaşanan izdihamı görüyorum! O yüzden yeni bir adım olarak Haspolat’ın açılması büyük fayda sağlayacak. Araçlı geçişlerin bir kısmı buraya kayınca Metehan rahatlayacak. Daha çok insan gidip gelmeye başlayacak! Temasların, iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2024, 02:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 gün Önce

Bu Filmi daha önce Görmüştük ! Eski Filim’de de Başbakan aynı şeyleri Söylemişti !! Gerçekçi olalım Güney Kıbrıs Kıbrıs cumhuriyeti ile Birleşmeye yönelik Açılan mevcut Kapılar Egemen Ayrı KKTCumhuriyetinin önündeki en büyük Engel değilmidir yani ? Dünyayı karşımıza alıp Açılan Kapıları Kapatamayacağıza göre Yeni kapıların açılmasına Birlesmaya yönelik Kıbrıs Cumhuriyetinden ayrı KKTCnin istekli olması mümkün Değildir !!
Kendi ayağımıza Kurşun mu sıkıp KKTCyi Tanıtamayacağız !!

Turk8sh Power
Turk8sh Power - 2 gün Önce

Mr Hasan sizin ingiliz ve palikarya yapimi porno film disinda birsey gordugunuze inanmiyoruz kaynaklarinizi cesitlendirin at gozlugu ile bakmaktan vazgecininiz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474