banner564

Bire bir diyalog

Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgesindeki muhtarlar, İçişleri bakanlığı’nın projeleri hakkında bilgilendirildi

Bire bir diyalog
banner598

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgesindeki muhtarların katıldığı “1. Muhtarlar Buluşması” dün gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kütüphanesi’nde yer alan toplantının açılış konuşmalarını, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim görevlisi Deniz İşçioğlu ve Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay yaptı.
Konuşmaların ardından muhtarlara sertifika verildi.
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Muhtarlar Buluşması’nın düzenlenmesinin en önemli sebebinin bakanlığın çalışma ve projeleri hakkında muhtarları bilgilendirmek, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti.

Akansoy: Sorunları en iyi muhtarlar bilir
Vatandaşla bire bir diyalog içinde olan, doğrudan ve kritik hizmet sunan, vatandaşın bir talebi ile her zaman ilk yardıma koşan muhtarların, devletin en önemli gücü olduğunu belirten Akansoy, muhtarların çoğu zaman büyük bir özveriyle, dirayetle ve zor koşullarda hizmet verdiklerinin farkında olduklarını kaydetti.
Muhtarların yaşadıkları bölgenin sorunlarını en iyi bilen, merkezi idare için olmazsa olmaz bir yol gösterici ve en önemli bilgi kaynağı olduklarını belirten Akansoy, bu anlamda vatandaşın sorunlarını daha iyi takip etmek ve muhtarlarla çok daha güçlü işbirliği oluşturabilmek adına Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar ülkedeki tüm muhtarlarla bir araya gelebilecekleri bir platform yaratmak istediklerini vurguladı.

Yerel Yönetimler Reformu tamamlanacak…
Bakanlığın 2016 yılı içinde Yerel Yönetimler Reformu’nu tamamlamayı, ilgili yasayı yeniden düzenleyerek tamamlamayı hedeflediğini söyleyen Akansoy, reformun sadece yönetimin harcamalarını düzenlemek üzerine yapılmayacağını kaydetti.
Akansoy, “Bugün eğer biz Muhtarlar Buluşması yapıyorsak, daha çok demokrasi için, daha çok katılım için, sorunlarımızı doğrudan görüşerek çözmek için, toplumsal dayanışmamızı güçlendirmek için, Kuzey Kıbrıs’ı tabandan tavana yerelden evrensele yeniden inşa etmek için yapıyoruz” dedi. 

İşçioğlu: Muhtarlık 186 yıllık geleneğe dayanıyor
DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim görevlisi Deniz İşçioğlu “Mahalle Yönetimi ve Mahalle Yönetiminde Muhtarların Önemi” konulu konuşmasında, muhtarların önemi ve görevleri konusunda bilgi verdi.
İşçioğlu, 186 yıllık geleneğe dayanan muhtarlığın değerinin, her yıl daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Barkınay: Hizmetler, bilgisayar ortamına taşınacak
Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanacak “Mahalle Sakinleri Kütüğü Otomasyon Projesi” hakkında sunum yaptı.
Barkınay, “Mahalle Sakinleri Kütüğü Projesi” ile muhtarların vermiş oldukları hizmetlerin bilgisayar ortamına taşınmasının amaçlandığını belirtti.
Barkınay, her belgenin kendi veri tabanında çeşitli daire ve birimler tarafından kontrol edildikten sonra verileceğini ve kayıt altında tutulacağını ifade etti.
Projenin muhtarlar, vatandaş ve belediyelere yönelik kazanımlarıyla ilgili de bilgi veren Barkınay, verilen bilgilerin güvenirliğinin artacağını, bürokrasinin azalacağını, nüfus istatistiklerinin elde edileceğini, sağlık, eğitim, konut, ulaşım gibi alanlarda güncel bilgi sağlanacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474