banner564

Bilen, bilmeyen kaydı

Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen 3. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu

Bilen, bilmeyen kaydı
banner598

    Şavşat ilçesinde düzenlenen 3. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından, ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafede bulunan bin 580 rakımlı Yavuzköy'de düzenlenen şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

   Açık ve güneşli havayı fırsat bilerek şenliğe katılanlar, bot ve ahşap kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Bazı kişilerin, daha hızlı kaymak için ahşap kızakların alt bölümüne çelik şerit taktıkları gözlendi.

    Dernek başkanı Zafer Güngüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğin amacının ağır geçen kış şartlarında cefa çeken Şavşat halkına karın sefasını sürdürmek olduğunu belirterek, "Ülkemizin, Karadeniz’in kuzeydoğusunun son ilçesi olan Şavşat’ın coğrafi yapı olarak yüksek dağları, eğimli vadileri ve doğal güzelliklerinin yanında mevsimsel zorluklarını eğlenceye ve mutluluğa çevirmek için kış şenliğini düzenledik” dedi.

   Kış şenliklerini geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Güngüt, şenlikler kapsamında ilçede gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası kızak yarışmalarının yapılabileceği bir altyapı oluşturmak istediklerini vurguladı.

 

Her mevsim güzel

 

   Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu ise Şavşat’ın her mevsim bir başka güzelliğe sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

   “Küçük illerde, küçük ilçelerdeki özellikle kış mevsiminde sosyalleşme ve aktivite zayıflığını gidermek, insanlarımızın enerjilerini atabilecekleri ve eğlenebilmeleri amacıyla kış şenlikleri düzenledik. Kaymakamlık olarak bu etkinliğe destek verdik. Kış şenliğinin ilçemizin tanıtımı çin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Bu yıl ülkemizde kuraklık var. İlçemiz kar yağışı anlamında bir sıkıntı yaşamadı. Bugün burada kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşmıştır. Şenliğimize başta ilimizden olmak üzere Ardahan ve Kars ilinden gelen konuklarımız var. Birçok yerde çeşitli kar ve kış şenlikleri yapılıyor. Bizim şenliğimizi onlardan ayıran, tamamen gönüllü insanların bir araya gelerek kızak kayma yarışmasına ve şenliğine katılmalarıdır." 

Jandarma ve sağlık ekipleri, olası kaza ve yaralanmalara karşı etkinlik alanında hazır bekletildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı etkinliğe katılanlar, çocukları ve aileleriyle güzel vakit geçirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473