banner564

Arıklı vaz geçti

DP/UG Parti Meclisi Genel Sekreter ve MYK seçimi gündemiyle toplanıyor

Arıklı vaz geçti
banner598

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Parti Meclisi, Genel Sekreter ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin seçimi gündemiyle bugün akşam toplanacak.

DP/UG’den yapılan açıklamaya göre, toplantı, saat 18.00’de Lefkoşa’da Ticaret Odası Konferans Salonu’nda başlayacak.

Öte yandan, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) bugün akşam yapılacak Genel Sekreterlik seçimine aday olan Prof. Dr. Erhan Arıklı adaylığına geri çektiğini açıkladı.

Arıklı dün yaptığı yazılı açıklamada, DP/UG’nin 2 Şubat tarihinde yaptığı 9. Olağan Kurultayı sürecinin, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Genel Sekreter seçimiyle tamamlayacağına işaret etti.

Erhan Arıklı açıklamasında, süreçte kendisinin Genel Sekreter görevine aday olduğunu hatırlatarak, “Ne var ki Sayın Genel Başkanın ihsas-ı rey'de bulunarak, gönlündeki adayın Sayın Hasan Taçoy olduğunu açıklaması ile dengeler değişmiştir” ifadesini kullandı.

 

Denktaş gerekçelerinde haklı

Bu konuyu DP/UG Genel Başkanı ile önceki gün akşam konuştuğunu belirten Arıklı, “Sayın Genel Başkanın niçin bu şekilde davrandığını ve niçin Hasan Taçoy lehine tercihte bulunduğunu bizzat kendi ağzından dinleme imkanı buldum” dedi.

Erhan Arklı, DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ileri sürdüğü gerekçelerin büyük bir kısmını haklı bulduğun ifade ederek, ayrıca, kısa süre önce yüzde 80 oyla seçilmiş bir Genel Başkanın arzusu hilafına o makama seçilmenin ve makamda görev yapmanın yanlış olduğunun da idraki içinde olduğunu kaydetti.

“Sayın Genel Başkan'la yaptığım görüşmeden sonra, beni destekleyen arkadaşlarımla da bir durum değerlendirmesi yaptım” diyen Arıklı, değerlendirmede, bu aşamada, bir bayrak ve hizmet yarışı olarak gördüğü Genel Sekreterlik seçimine katılmamın doğru olmayacağı konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti.

Arıklı, “Bu nedenle Genel Sekreter adaylığımı geri çekmiş bulunuyorum. Diğer arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 01:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474