banner564

Anlamlı mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "KKTC bizim nezdimizde TDT'nin tam üyesi konumundadır" dedi

Anlamlı mesaj
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “KKTC bizim nezdimizde zaten Türk Devletleri Teşkilatı'nın tam üyesi konumundadır” dedi.
Erdoğan, Washington'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan, 6 Temmuz'da Şuşa'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'ne KKTC'nin de katılmasına ilişkin soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:
"KKTC bizim nezdimizde zaten Türk Devletleri Teşkilatının tam üyesi konumundadır. Bu konuda başta Azerbaycan olmak üzere onların yaklaşımı da bizimle hemen hemen aynı konuma gelmiştir. Son Şuşa Zirvesi'nde malum KKTC orada bulundu. Arkadaşlarımızdan da Cevdet Bey ve Hakan Bey zirvede bulundular. Bundan sonraki süreçte KKTC'yi burada nasıl tam üye noktasına taşırız, bunun gayreti içerisindeyiz. Türk devletleri içinde hukukumuzun en ileri derecede olduğu Türk devletleriyle bunu geliştiriyoruz. Mümkün olduğunca da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Bey'in o devletlerin başkanlarıyla olan münasebetlerini de geliştiriyoruz."

Liderler düzeyinde bir araya geleceğiz
Zirvede NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, müttefiklerin imkan ve kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla istişarelerde bulunacaklarını belirten Erdoğan, "NATO'nun kuruluşunun 75'inci yıl dönümüne tekabül etmesi hasebiyle zirvemiz ayrı bir anlam taşıyor. Geçen sene Vilnius'da aldığımız kararların takibini yapacağız. Bu vesileyle bir oturumda Avrupa Birliği temsilcilerinin de katılımıyla Asya-Pasifik bölgesindeki NATO ortakları olan Avustralya, Güney Kore, Japonya ve Yeni Zelanda ile liderler düzeyinde bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Benim nezdimde da ben Peygamberim. Membappe'yim. Albert Eindtain'ım. Dünya Lideri'im. Elon Musk'um. Vs.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Nato güya Doğu blokuna, VARŞOVA Paktına karşı kurulmustu. Şimdi o Pakt yok. Peki, NATO kime karşı? Haspa kadar ülke Rusya'ya mı karşı? Güncelleyin Tiyatro Oyununu da inananlar olsun. NATO silah ticaretini körükleyen yapının adıdır. İnsanlar aç ama savaş fuarları ile göz korkutan olaylar, silah ticaretine çalışıyor.
En çok kim mi NATO destekcisi? Tabii ki en çok silah satan. Yani ABD.
UYAN INSANLIK. Silah ticareti yasaklanmalı. Hatta silah üretimi. Hatta silahlar imha edilmeli.
Bakalım ABD ve enperyalistker ne yarak yeycek.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474