banner564

“Adalet istiyoruz”

2011’de, 3 gencin ölümüyle sonuçlanan kazaya sebebiyet veren sürücü hakkındaki davanın uzaması acılı ailelerin tepkisine neden oldu

“Adalet istiyoruz”
banner598

Nejdet Işıkgün (20), Ferhan Bozkurt (20) ve Müslüm Gerçek (19) isimli 3 gencin, 2011 yılında hayatını kaybetmesine yolaçan kazaya neden olan Cemil Kızılbora hakkındaki mahkeme henüz sonuçlanmadı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın dün görüşülen davasına gelen ölen gençlerin yakınları duruşma ertelenince isyan etti. Kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen sanık hakkında karar açıklanmadığını, adaletin yerini bulmadığını savunan acılı aileler, “adalet istiyoruz” diye bağırdı. Acılı ailelerin isyan çıkarması üzerine polis önlem aldı. Duruşma salonundan uzaklaştırılan acılı aileler bir süre sonra dağıldı. Üç gencin ölümüyle sonuçlanan kazaya Cemil Kızılbora'nın kullandığı HS 734 plakalı aracın yol kenarında park halindeki  ET 048 plakalı araç ve arıcın yanındaki yayalara çarpması neden olmuştu. Kazanın ardından soruşturma amaçlı tutuklanan sürücü Cemil Kızılbora ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Cemil Kızılbora'nın davası kazanın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen henüz sonuçlanmadı.

Anneler fenalık geçirdi

Sanık Cemil Kızılbora'nın devam eden duruşmaları dün de ağır cezada gerçekleştirildi. Duruşmayı izlemeye kazada yaşamlarını yitiren üç gencin ailesi de geldi. Ancak duruşmanın karara bağlanmasını bekleyen acılı aileler, davanın 3 Nisan tarihine ertelendiğini duyunca isyan çıkardı. Ağır ceza salonuna girmeye çalışan ve yargıçlara seslenen aile, “Yeter artık, adalet ne zaman yerini bulacak ” diye feryat etti. Acılı aileler polis tarafından duruşma salonundan uzaklaştırıldı. Müslüm Gerçek’in annesi ile Ferhan Bozkurt annesi ise fenalık geçirdi. Duruşma salonundan uzaklaştırılan acılı aileler mahkeme avlusunda toplanarak isyanlarına devam etti. Kazanın üzerinden üç yıl geçtiğini, ancak adaletin yerini bulmadığını ifade eden ölen gençlerin yakınları, bir süre sonra dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 04:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474