banner564

5 ay süreyle gizlendi

Lefkoşa’da 5 kişiye sahte öğrenci belgesi çıkardığı için uzun süredir aranan Lincon Taperewa nihayet yakalandı

5 ay süreyle gizlendi
banner598
banner616

Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren Rauf Denktaş Üniversitesinde 2024 yılı Mayıs ayında başlatılan “evrak sahteleme” soruşturması kapsamında uzun süredir aranan Lincon Taperewa önceki gün tespit edilerek, tutuklandı.
Zanlı dün ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Zanlının soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan asistan Kristina Uvarova ile öğrenci işlerinde çalışan İkechukuwu Augitune Onyeusi’yle birlikte toplam 5 kişiye sahte öğrenci belgesi düzenledikleri belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis,  8 Mayıs 2024 tarihinde Surlariçi’nde faaliyet gösteren Rauf Denktaş Üniversitesinde öğrenci işlerinde asistan olarak görev yapan Kristina Uvarova’nın aynı okulda öğrenci işlerinde çalışan Onyeusi ve Lincon Taperewa ile birlikte 5 farklı öğrenci adına sahte öğrenci belgesi düzenlediğini söyledi. 
Polis, mesele kapsamında 2024 yılı Mayıs ayında tutuklanan Kristina Uvarova, İkechukuwu Augitune Onyeusi ve 5 öğrencinin soruşturmanın ardından teminata bağlandıklarını belirtti. Polis memuru, aranan şahıs ilan edilen aranan Lincon Taperewa’nin 28 Eylül’de tespit edilerek, tutuklandığını kaydetti. 
Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 5 gün Önce

Alın size bir tane daha..Burası Kakalı TC ,bir taraftan ne olduğuna bakmaksızın,nerede kalacağına,cebindeki paraya bakmaksızın sok memlekete,diğer taraftan da polis yakalasın içeriye tıksın bedavaya yemek yasinler..Ha bir de işin diğer yüzü var; uçak biletini de kes memleketine gönder...Bolluğa bakarmısınız..Bu paralar hep bizim hep halkın cebinden Allah tüketsin bu hükümedi da başbakanını da...

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473