banner564

15 günde tamamlanacak

Lapta Balıkçı Barınağı tali mendireği güçlendiriliyor

15 günde tamamlanacak
banner598

 Lapta Balıkçı Barınağı’ndaki tali mendireğin güçlendirilmesi ile ilgili çalışma başlatıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, tali mendireği güçlendirme çalışmalarının 15 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Mendireğin güçlendirmesiyle birlikte barınak, tekneler için daha güvenli bir korunak haline gelmiş olacak.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bugün, Lapta Balıkçı Barınağı’na giderek, çalışmaları inceledi. Oğuz’a; Lapta, Alsancak ve Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci ve bakanlık yetkilileri eşlik etti.
Oğuz, mendireğin güçlendirmesi ile ilgili altyapı çalışmalarının yürütüldüğü bilgisini vererek, çalışmalar tamamlandığında barınağın daha güvenli olacağını söyledi.
Balıkçıların ekmek teknelerini barınağa bıraktıklarına ve bu nedenle barınağın güvenli olmasının büyük önem taşıdığına işaret eden Bakan Oğuz, çalışmaların yaklaşık 15-20 gün önce iş araçlarının taş taşımasıyla başladığını ve mendireğin 15 gün içinde güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Oğuz, “Ülkeye emek harcayan herkesi dinlemek zorundasınız” dedi.
Balıkçılık sektörünün, bakanlığın sorumluluk alanında olduğuna dikkat çeken Oğuz şöyle konuştu: 
“Biz, ada geneli tüm balıkçıları ziyaret ediyoruz. İki ay önce buraya geldiğimizde bölgedeki sorun aktarıldı. Başkan Birinci, yıllardır sorunun çözülmediğini anlatarak, yardım istedi. Biz, bakanlığın planlaması içinde olmamasına rağmen, bu durumu ivedi olarak ele aldı. Bakanlık imkanları ile kendi içimizde değerlendirerek söz verdik. Vermiş olduğumuz sözün başlangıcı için yaklaşık 15-20 gün önce bu bölgede faaliyetlere başladık. Hava şartlarının da elvermesi halinde hedefimiz, en geç 15 gün içerinde burayı bitirip kendilerine teslim etmek.”

“Devletin imkanını insanımıza yansıtmak gerekiyor”
Bakan Oğuz, devlet imkanlarının ülke insanına mutlaka yansıtılması gerektiğini söyleyerek, “Şu anda yapılan işlemin, geçmiş yıllarda yapılabileceğini görünce, insan daha çok üzülüyor. Bu sorunlar çözülmüş olsaydı, tekne batmayacaktı. Devletin imkanlarını el verdiği ölçüde verimli ve geri dönüşümlü bir şekilde kullanalım. Emeğe ve emekçiye sahip çıkmazsak bu ülke tüketim toplumu olur” dedi.

Birinci: Oğuz dışında kimse bizi dinlemedi
Lapta Balıkçı Barınağı Başkanı Ertunç Birinci de, yıllardır barınağın sıkıntılarını dile getirerek çare aradıklarını, ancak kendilerini dinleyen, sorunlarını çözmeye çalışan bakan veya politikacı bulamadıklarını söyledi.
“Sayın Bakanımız Dursun Oğuz, göreve geldiği günden beri, sadece Lapta değil, ada genelindeki tüm balıkçı barınaklarındaki sıkıntıları çözmeye çalıştı” diyen Birinci, sıkıntının mendireğin yıpranması olduğunu ve bu nedenden dolayı bir teknenin batmış olduğunu ifade etti.
Birinci, bakanlık tarafından balıkçı teknelerinin limanda daha rahat barınmasını sağlayacak olan mendireğin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını ve kısa sürede bitirileceğini anlatarak, Bakan Oğuz’a göstermiş olduğu ilgiden dolayı ada genelindeki tüm balıkçılar adına teşekkür etti.

“İlaç kullanımına dikkat edilmeli”
Öte yandan Tarım ve Doğal Bakanı Bakan Oğuz, ülkede ve adadaki, en büyük meyve sebze üreticisi olan Alsancak’taki Safel Meyve Sebze Üretim Pazarlama Limited tesisleri seralarını ziyaret etti.
Safel Limited’in Kuzey Kıbrıs ve ada genelinde, ailesel olarak en büyük sera işletmecisi olduğunu dile getiren Oğuz,  ülkede üretime sahip çıkan fedakarca üreterek ayakta durmaya çalışan iş insanları olduğunu görmekten gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.
Söz konusu işletmenin, çalışanlarının tüm sosyal haklarını  ve yatırımlarını sağlaması, modern yatı yerleri sunması ve her türlü haklarını vermesi nedeniyle de kutlayan  Bakan Oğuz, “Devlet ve hükümet olarak üreticimizin sorunlarını çözmek için imkanlarımız  dahilinde bakanlık olarak gerek yasal gerek tüzüksel  gerekse maddi anlamda ,her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu..

Ülkede her şeyin yurt dışından ithal edildiği şeklinde bir kanı olduğunu ancak ülkede , imkan verildiği  takdirde, üretim yapan  üreticiler olduğunu  dile getiren Oğuz, “Onlara sahip çıkmak, yanlarında olmak ve üretimde kalmalarını sağlamak istiyoruz. Bu tip işletmeler ayakta kalıp üretmeye devame derse, ülke ithale dayalı değil üretime dayalı bir ekonomiye ulaşacaktır” dedi.
Zararlılar ve hastalıklarla mücadelede üreticinin , tarım dairesiyle işbirliği içinde bilinçlenmesi ve bilgilenmesi gerektiğini  söyleyen Oğuz, bu konuda atılacak her adımda,  toplum sağlığının düşünülmesi gerektiğini  ifade  etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473