banner564

10 bin kişi sırada

6 yıl kesintisiz çalışma izni olan ve 2 bin TL harç parasını yatıran yabancı uyruklulara daimi ikamet izni verilmeye başladı

10 bin kişi sırada
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, daimi ikamet izni için başvuru kabul etmeye başladı.
Bugün itibarıyla 10 bin kişinin başvuru hakkına sahip olduğu daimi ikamet izni için, yeni düzenlemeyle kesintisiz 6 yıl çalışma izni veya iş kurma izni olanlar başvuru yapabilecek.
Daimi ikamet izni alanlar, yıllık çalışma iznine ihtiyaç duymayacak. Daimi ikamet izni almaya hak kazananlara verilecek beyaz kimlik, ülkeye giriş çıkışlarda da kullanılabilecek.
Daimi İkamet İzni harcı 2 bin TL, her iki yılda bir yapılacak yoklama harcı ise 250 TL olarak belirlendi. Konu hakkında bilgi veren İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, ilgili yasa ve tüzüklerin iki yıllık bir çalışma sonunda hazırlandığı kaydetti. 
KKTC’de konut satın alan ve garantilenmiş geliri olan yabancılara da düzenleme yapıldığını kaydeden Alicik, en az altı yıl kesintisiz izinli KKTC’de yaşayıp da, ayda kendisi ve eşi için birer asgari ücret, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının her biri için aylık asgari ücret tutarının yarısından oluşacak düzenli bir geliri (maaş ve benzeri) veya bir yıllık karşılığına denk gelebilecek bankadaki mevduatı bulunanlar ve en az 125 bin Euro değerinde konut sahibi olanların da daimi ikametgah alabileceğine işaret etti.

Bazı mağduriyetler ortadan kalkacak
KKTC’de doğan veya reşit olmadan önce KKTC’ye gelerek reşit olan yabancılara, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak bir yıl içinde, Muhaceret Dairesine başvurmaları ve gerekli koşulları taşımaları halinde daimi ikamet izni verileceğini kaydeden Alicik, bu maddenin de bazı mağduriyetleri ortadan kaldıracağını söyledi.
Alicik, evlilikten dolayı da daimi ikametgah izni içinde yasada düzenlemeler yer aldığını kaydetti.

Kesintisiz 12 mührü olan vatandaşlığa… 
Mevcut yasal düzenlemede 12 kesintisiz çalışma izni alanların vatandaş olma hakkını kazandığını kaydeden Alicik, Daimi İkametgah İzni Yasası’na uyumlu Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın Meclis komitesinde olduğunu söyledi.
Daimi İkamet İzni için başvuruların, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda Muhaceret Dairesi’nin ikametgah bölümünde kabul edileceğini ifade eden Alicik, aranan koşullar, talep edilen evrak ve başvuru forumlarının ilçe kaymakamlıklarının muhaceret birimlerinden tedarik edilebileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473