banner564

Kabaran saçlar için çözüm önerileri

Hemen hemen her saç tipi yıkandıktan sonra kabarır. Ama kuru saç tipine sahip kişilerin saçları özellikle de saçlarına uygun şampuanla yıkanmadığında aşırı kabarabilir. Bu da şekil verme ve verilen şekli koruma zorluklarına yol açabilir. Saçları yumuşatıcı ve kıvırcıklık giderici serumlar ve kremler kullanarak saçlarınızın kabarıklığını gidermeye çalışabilirsiniz ama bu ürünlere para ödemeden önce saçlarınızın kabarmasını önlemek için tüm doğal yolları denediğinizden emin olmak isteyebilirsiniz;

Saçlarınızı her gün yıkamayın

Kabarık saçların şekil alması da son derece zordur. Zor şekil alan saçlar; her gün yıkanmamalıdır. Her gün yıkanan saçların kendi yapısı kaybolur ve daha fazla kabarır. Çok kabaran saçların üç günde bir yıkanması uygundur. Saçlarınızı sık değil 2-3 günde bir yıkayın. Mümkünse kış aylarında bu mesafeyi açın.

Çok aşırı yıkamaktan kaçının

Saçlarınızı nemlendirmek için cildiniz koruyucu yağlar üretir. Saçlarınızı şampuanladığınızda bu yağlarında saçlarınızdan uzaklaştırılmasını sağladığınız için daha kuru saçlara sahip olursunuz. Eğer saçlarınızı çok sık, aşırı denebilecek fazlalıkta şampuanlıyorsanız saçlarınızın bu yağ ile korunmasına fırsat vermeden saçlarınızı kurutuyorsunuz demektir.

Saçlarınızı soğuk suyla durulayın

Soğuk su ile yıkamak saç tellerinizin kabarmasını önleyeceği için, saçlarınızı şampuanladıktan sonra dayanabildiğiniz kadar soğuk su ile saçlarınızı durulayarak kuruladığınızda kabarmasını önleyebilirsiniz.

Mümkün olduğu kadar saçlarınızı gece yıkayın

Gece uyumadan önce saçlarınızı yıkarsanız kurutup kabartmaya gerek olmadan geniş dişli bir tarakla tarayabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı aşırı sıkı olmayacak bir şekilde örebilir ve bu şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz. Sabah kalkıp örgüleri açtığınızda saçlarınızın kabarmadığını göreceksiniz.

Saçlarınız için derinlemesine bakım maskelerinden faydalanın

Genellikle kuaför salonlarında rastlayacağınız derinlemesine bakım maskeleri de saçlarınızın daha canlanıp nemlenmesini ve beslenmesini sağlayabileceği için yıkadıktan sonra kabarmayan ve kolay şekil alan saçlara sahip olabilirsiniz. Bu derinleme maskeleri illa kuaför salonlarında aramanıza gerek yok evde yapabileceğiniz ve oldukça etkili derinlemesine saç maskeleri de mevcut. İlk tercihi doğal yöntem olanlar bunlardan faydalanabilir.


Kuru saçlar için olan şampuanları tercih edin

Kuru saç tipleri için olan şampuanlar saçınızı temizlerken aynı zamanda nemlendirmeye ve beslemeye odaklanır. Saçlarınızı bu şampuanlarla yıkadığında daha az kabardığına şahit olacaksınız. Çünkü bu şampuanların saçları yumuşatıp düzleştirmek için etkili malzemeler içerdiğini söyleyebiliriz. Özellikle silikon içerikli şampuanlar nemi saç hücrelerinde hapsettiği için saçlarınızın kabarmasını önleyecektir. Kabaran saçlara sahipseniz saçlara volüm kazandırdığını söyleyen şampuanlardan da uzak durmalısınız. Ayrıca saçlarınızı yıkadıktan sonra saç nemlendirici ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Saç kremi kullanın

Saç kremi kullanımına dikkat edilmeli. Saç kremi kullanarak saçınızı nemlendirirseniz kabarmasını önlemiş olursunuz. Saçınızı yıkadıktan sonra uçlarına saç kremi sürerek 1 dakika bekleyip durulayın.

Saçlarınızı karıştırmayın

Saçınızı şampuanlarken ya da kremlerken saç tellerini fazla hırpalamayın. Saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yaparak şampuanlayın ve şampuan miktarını mümkün olduğunca az kullanın.

Sirke kullanın

Son durulama suyuna elma sirkesi koyabilirsiniz. Sirkenin kokusu ağır geliyorsa bunu evden çıkmayacağınız bir gün gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise 1 litre suya 1 yemek kaşığı bal ekleyip bu suyla saçı son kez durulamak. Elma sirkesi ve bal saçın PH'ını dengeler, besler, kabarmasını engeller.

Haftada bir sıcak yağ tedavisi uygulayın

Saçlarınızı güçlendirmek ve gereken nemlenmeyi sağlamak için haftada bir sıcak yağ terapisini saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Özellikle kuru saçlara sahip olanlara şiddetle önerdiğim sıcak yağ tedavisini tüm saç tipleri uygulayabilir. Değişik doğal yağlar kullanabilirsiniz ama konu saç olunca en faydalı olanın jojoba yağı olduğunu düşünüyorum. Haftada bir sıcak jojoba yağı uygulaması yaparak saçlarınızın ne kadar güzel değiştiğine inanamayacaksınız.

Gliserin ve su

Kabarık saçlar ne kadar bakım yapılırsa yapılsın; bakımsız gibi gözükür. Saç daima dolaşık ve taranmamış gibidir. Bunun önüne geçebilmek için; saçlar gliserin ve su karışımından oluşan bir kür sprey yardımı ile sıkılmalıdır. Gliserin ve su karışımı saçların yumuşamasını sağlayarak, yatıştırır, bu da saçların daha az kabarmasına yardımcı olur.

Saçlarınızı hızlı bir şekilde kurutun

Saçlarınızı fön makinesiyle kurutmak elektriklenmesine yol açar. Bu nedenle saçlarınızı ne kadar hızlı kurutursanız saç telleriniz o kadar kolay yumuşayacaktır. Saç kurutma makinesi ile tüm saçlarınızın kuruduğuna emin olana kadar vakit geçirmeden kurutun. Yalnız makineyi sıcak konumuna almayın, soğuk veya ılık konumunda kullanın. Aşırı sıcak saçlarınıza zarar verecektir.

Havlu ile saçlarınızı kurulamayın

Neredeyse hepimiz ilkokulda veya ortaokulda tarak ile statik elektrik deneyi yapmışızdır. Hatırlatmak gerekirse saçlarımıza tarağı iyice sürttükten sonra küçük kağıt parçalarını çekmeye başladığı deneyden bahsediyorum. İşte tarak saçlarımıza sürtünerek nasıl statik elektrik kazanıyorsa, havlu da kumaş yapısından dolayı sürtündüğünde saçlarınızı elektriklendirecek ve olduğundan daha kabarık görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca yıkandıkça sertleşen havlularla saçlarınıza bastıra bastıra kurulamak da saçlarınızın yıpranmasını ve hasar almasını sağlayacaktır. Peki havlu ile kurulamazsak nasıl kurutacağız? Eski bir tişört yardımı ile ovalamadan sıkarak kurularsanız saçlarınızın çok daha az kabaracağını göreceksiniz. Yine mikrofiber havluları da çok elektriklenmediği için kullanabilirsiniz.

Saçlarınızı kestirin

Saçlarınızı 2 ayda 1 kez uçlarından aldırın. Saç yıpranmaları ve saç kırıkları yüzünden saç hep kuru kalır ve verilen nemi tutamaz.

    Katlı kesim kabarmayı engeller
    
Saçlar aşırı derece uzun ve kabarıksa; katlı kesim tercih edilerek kabarma işlemine son verilebilir. Katlı kesim kabarmayı bir nebze engeller. Duştan çıktıktan sonra saçlara şekillendirici ve köpük kullanılırsa; saçtaki kabarmanın önüne geçilir. Saça jöle sürerek ve kendi halinde kurumaya bırakarak da, başarılı sonuçlar elde edilir. 

Kalın uçlu taraklar

Kabaran saçlar sık taraklar ile taranmamalıdır. Sık taraklar daha fazla dalgalanmaya neden olur. Kalın uçlu taraklar; kabarık saçlar için daha idealdir. Bu tarak türleri; saçlardaki kırılmayı da engeller.

YORUM EKLE

banner582

banner471

banner628

banner474