banner564

Hyaluronik asit nedir? Nasıl kullanılır?

Hyaluronik asit aslında vücudumuzda var olan bir asit. Cilt bağ dokusunda ve eklemlerde bulunan bu doğal asidi vücut kendi kendine üretebiliyor. Nem, esneklik ve dolgunluk konusunda etkileri olan hyaluronik asidin vücut tarafından üretimi de yıllar geçtikçe azalıyor. Bu durumda da vücut eskisine oranla daha fazla hyaluronik aside ihtiyaç duyduğu için nem tutma özelliğini, dolgunluğunu ve esnekliğini kaybetmeye başlıyor.

Hyaluronik asit, hücre üretimini hızlandıran, su moleküllerini üzerine çeken ve kendi ağırlığının 1000 katı kadar su molekülünü üzerinde tutabilen bir asit. Bu sayede de cildin nemli ve esnek olmasını sağlıyor. İşte belirli bir yaştan sonra vücudun eskisi kadar çok üretemediği hyaluronik asidi dışarıdan takviye olarak almak, cildin çok daha canlı, dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlıyor.

Hyaluronik asit ne işe yarar?

Hyaluronik asit, tıbbi yöntemlerle (dolgu enjeksiyonları) cilt alt dokusuna yerleştirilebildiği gibi, hyaluronik asit içeren cilt bakım ürünleri ile de cildin üst katmanlarının nemlenmesi sağlanabiliyor. Cilt tabakasına yerleşen bu hyaluronik asit molekülleri, nemin ciltte daha uzun süre kalmasını sağlayarak daha canlı, sağlıklı ve taze bir görünüm veriyor.

Hyaluronik asit içeren ürünler düzenli olarak kullanıldığında cilt daha nemli görünüyor, elastikiyet kaybı azalarak daha dolgun ve esnek görünüyor. Ayrıca yaşlanmanın ilk belirtileri olan ince çizgilerin de görünümünü azaltıyor. Hyaluronik asit içeren bir serum kullandığında, üzerine uygulayacağınız nemlendirici ürünün etkisini artırabilirsiniz.

Hyaluronik asit faydaları nelerdir?

Hyaluronik asitin vücuda olan faydalarını şu şekilde listeleyebiliriz:

•    Su moleküllerini tutarak tüm hücrelere taşır,
•    Eklem rahatsızlıklarına iyi gelir,
•    Antibakteriyel özelliği sayesinde yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkisi vardır,
•    Göz damlarında kullanılarak göz kuruluğuna iyi gelir,
•    Eklemlerdeki yıpranma durumunda ortaya çıkan osteoartrit tedavisinde kullanılır.

Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?

Hyaluronik asitin cilde faydaları o kadar fazla ki, son dönemde birçok cilt bakımı ürünü içerisinde yer alıyor. Bu faydaları da listelemek gerekirse;

•    Su moleküllerini tutma özelliği sayesinde ciltteki nem kaybını önler.
•    Cildin daha dolgun görünmesini sağlar.
•    Enjeksiyonlarda kullanılarak dudaklara, gözaltına ve yüzdeki diğer bölgelere daha dolgun bir görünüm verir.
•    Cildin alt katmanlarına inerek nemlendirerek dolgunlaştırır, yüz şeklini geliştirir.
•    Dolgunlaştırma özelliği sayesinde ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır.
•    Doğal bir nemlendirici olduğu için cildin nem seviyesini korur, daha canlı ve 
    sağlıklı görünmesini sağlar.
•    Birlikte kullanıldığı diğer asit içeriklerini cildin daha alt katmanlarına taşıma
özelliğine sahiptir. Örneğin C vitamini serumları ile birlikte kullanıldığında bu ürünlerin etkisini artırmasına yardımcı olur.

En İyi hyaluronik asit hangisidir?

Hyaluronik asit, farklı büyüklüklere sahip bir molekül. Yüksek moleküler ve mikro molekürler hyaluronik asit adı verilen bu moleküllerin cilt üzerinde farklı etkileri bulunuyor. Yüksek molekürler hyaluronik asit, daha büyük bir ebatta olduğu için cildin epidermis tabakasına, yani üst katmanına etki ediyor. Cildi yoğun bir şekilde nemlendiriyor, nemi hapsediyor ve nem kaybını engelliyor. Böylece cilt çok daha nemli ve pürüzsüz görünüyor.

Mikro moleküler hyaluronik asit ise son derece küçük bir boyuta sahip olduğu için, cildin dermis tabakasına, yani alt tabakasına kadar inebiliyor. Nemsizlik kaynaklı ince çizgi ve kırışıklıkların oluşmaya başladığı bu tabakada, üzerine nemi çekerek cildin çok daha dolgun görünmesini sağlıyor. Bu sayede ince çizgiler ve kırışıklıklar açılıyor, cilt daha genç görünüyor.

Cildindeki ihtiyaca göre doğru hyaluronik asit ürünlerini tercih etmelisiniz. Örneğin iyi bir nem etkisi için yüksek moleküllü hylauronik asit serumlarını tercih edebilir, yoğun yaşlanma karşıtı bakım ve dolgunlaştırıcı etki için de mikro moleküllü krem formda hyaluronik asit kremleri veya serumları tercih edebilirsiniz.

YORUM EKLE

banner471

banner474