banner564

Yüzde 12’ye yükseldi

Güney Kıbrıs’ta yapılan kamuoyu araştırmasında faşist ELAM’a yönelik desteğin arttığı ortaya çıktı

Yüzde 12’ye yükseldi
banner598

  Haravgi gazetesi Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerin oy oranlarıyla ilgili ankete yer verdi.

IMR şirketinin REPORTER adına 18-22 Eylül tarihlerinde yaptığı ankette ilk sırada AKEL partisinin yer aldığını yazan gazete, ELAM’ın ise yükselişe geçtiğini belirtti.
    Habere göre anket neticesinde AKEL yüzde 20; DİSİ yüzde 18; ELAM yüzde 12; DİKO yüzde 7; Ekologlar yüzde 4; EDEK yüzde 2; DİPA yüzde 1 oy aldı.
   Bu arada Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs'ta halka ve siyasi partilere yönelik anketi de yayınlandı.  
   Haravgi gazetesi Avrupa Komisyonu tarafından yapılan araştırmada, "Kıbrıslıların" yüzde 41’nin en önemli ve acil öncelik olarak “barış ve güvenlik” konularını ortaya koyduğunu yazdı.
   Araştırmanın detaylarına yer vermeyen gazete "Kıbrıslıların" yüzde 38’nin AB ile üye ülkeler arasında sağlık iş birliğinin geliştirilmesi yönünde görüş beyan ettiğini yazdı. Gazete eğitim (yüzde 34), demokrasi ve insan hakları (yüzde 23), mülteci sorunu (yüzde 22), yolsuzluğun önlenmesi (yüzde 16) gibi konularda da AB ile üye ülkeler arasında iş birliği yapılması gerektiğinden bahsetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aşk Başkadir Burda
Aşk Başkadir Burda - 12 ay Önce

ANCAK, DEMEK Kİ HÂLA % 88 ELAMCI DEĞİL. BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖR.

BİR DE SENDEKİLERİN (1990 SONU TC GÖÇÜYLE BİRLİKTE) ,% 70-80'İ ÇIKARLARI İÇİN TAKSİMCİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEDAVA ARSA,TARLA VE EVLERE KONANLAR,HOTEL VE GUMARHANE YAPTIRANLAR,YALANDAN ÜNİVERSİTE AÇANLAR........................................................

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474