banner564

Yaz tahtaya bir daha

Perdikis “Kıbrıslı Türkler elektrik için bize 1.8 milyar Euro borçlu” diyor

Yaz tahtaya bir daha
banner598

   Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis, Kıbrıslı Türklerin Rum Elektrik Kurumu’na (AİK) 1 milyar 800 milyon Euro elektrik borcu bulunduğunu iddia etti.
   Simerini Gazetesi, AİK’in Larnaka’nın Mari köyündeki (Tatlısu) cephane depolarının patlaması sonucunda elektrik santralinin zarar görmesi sebebiyle KKTC’den satın aldığı elektriği ödeyebilmek için Rum hükümetinden ek ödenek talep ettiğini, bu talebin ele alındığı Rum Meclisi Maliye Komitesi’nde konuşan Perdikis’in ise Kıbrıslı Türklerin elektrik borçlarını gündem getirdiğini belirtti.

   AİK’in KKTC’den satın aldığı elektriği ödeyebilmek için Rum hükümetinden 25 milyon Euro’luk ek ödenek talep ettiğini kaydeden gazete, Maliye Komitesi’nde konuşan Perdikis’in ise, Kıbrıslı Türklerin AİK’e 1 milyar 800 milyon Euro elektrik borcu bulunduğunu iddia ettiğini aktardı.

   Perdikis, söz konusu ödenek talebinin geçen yıl da Rum Meclisi’nce reddedildiğini belirterek Kıbrıslı Türklerin her yıl 1 milyon Euro’luk “yasadışı elektrik kullanımında bulunduklarını” öne sürdü.
Kıbrıslı Türklerin toplam elektrik borcunun, faizleriyle birlikte bir milyar 800 milyon Euro olduğunu iddia eden Perdikis, bu borcun yükünün Güney Kıbrıs’ta yaşayanlara yüklendiğini de savundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474