banner564

Yasağa tepki

Rum hükümeti, hava tüfeği kullanıma sınırlama getirmeye çalışırken, satışlarda patlama yaşandı

Yasağa tepki
banner598

   Güney Kıbrıs’ta hava tüfeği kullanımıyla ilgili yasanın değişeceğini ve sınırlamaların geleceğini duyanların, yasa geçmeden hava tüfeği almak için yetkili birimlere başvuruda bulunduğu haber verildi.
   Politis Gazetesi, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlığı’nın hava tüfeği ve tabanca sahipliğinin kontrollü olmasıyla ilgili bir yasa tasarısı gündeme getirdiği, ancak bunun çekincelerle karşılandığını yazdı.
   Habere göre, Rum Meclis Hukuk Komitesi’nde yapılan toplantıda konuşan Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau, söz konusu silahların (hava tüfeği) tehlikeli olmadığını, ancak gerçek gibi olduğu için soygun tehdit ve diğer suç olaylarında kullanıldığını belirterek, mevcut yasaya göre bunların temin edilmesinin kolay olduğunu belirtti.

   Yasa tasarısında bu tür silahlara sahip olma izninin sadece lisanslı poligonlara üye olanlara verilmesi ve sadece ev ile poligon arasında taşınmasının öngörüldüğünü anlatan Nikolau, yasayla özellikle     KKTC’den “yasadışı ticaretinin başlayacağına” işaret edilmesi üzerine, bunun her şey için geçerli olduğunu savundu.
   Bazı kişilerin yasa tasarısını duyar duymaz hava tüfeği almaya koştuğunu yazan gazete, Nikolau’ya göre başvuru sayısı 300 iken binlere çıktığını aktardı.


Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 05:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474