banner564

Tepki yağıyor

AB Dönem Başkanı Macaristan Başbakanı Orban’ın, TDT zirvesine katılması Rumları rahatsız etti

Tepki yağıyor
banner598

   Kıbrıs Rum yönetimi, Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmasına tepki gösterdi.
   Fileleftheros gazetesi; Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in konuyla ilgili açıklama yaparak, Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın TDT zirvesine katılmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi.
   Habere göre Letimbiotis, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimleri halihazırda gerçekleştirdiğini belirtirken, Türkiye ve KKTC makamlarının, KKTC’nin tanınması yönündeki girişimlerinin sürekli olduğunu, kendilerinin de “sürekli güçlü bir diplomasi yürüttüklerini” ifade etti.
Letimbiotis, Güney Kıbrıs’ın “diplomatik etkisinin, sınırlarından daha büyük olduğu, son aylarda yaşanan gelişmelerle de bunu kanıtladıklarını” öne sürdü.
   Konuya ilişkin DİSİ ve ELAM’dan da açıklamalar geldi.
   Habere göre DİSİ’den yapılan açıklamada, AB Başkanlığını yürüten Macaristan’ın Başbakanı Orban’ın TDT toplantısına katılmasının “kınanması gereken, kabul edilemez bir davranış olduğu” iddia edilirken, ELAM’ın açıklamasında da Orban’ın toplantıya katılması kınandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 2 ay Önce

KKTC AB toprağı degildir.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

AB toprağı KKTCnin BM üyesi Herhangi bir Kuruluşa Gözlemcilik dışında Üye olabilmesi Mümkün değildir ! Bu Gerçeklerle boşuna Kaynak ve Zaman harcayacağımıza Kendi Ülkemizi yaşanabilir hale getirebilmek daha yerinde değilmidir yani ?

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Siyonist uşakları, Gazzeyi bombalayan israil köpeklerine, Rum kesiminin adayı üs olarak kullandırtmasını da insan olanlar kınıyor.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473