banner564

Tehlike büyüyor

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, hava ve deniz kuvvetlerini güçlendirmek için 15 yıllık bir plan yaptıklarını ve bazı AB ülkeleriyle ‘Gizli Anlaşma’ imzaladıklarını söyledi

Tehlike büyüyor
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, halktan toplanan paraların silahlanma yerine personel giderleri için kullanıldığına yönelik eleştirileri yanıtlarken, bazı gerçekleri açıklamak zorunda kaldı.
   Hükümetin özellikle hava ve deniz kuvvetleri için 15 yıllık bir plan yaptığını belirtirken, bazı AB ülkeleriyle de gizli anlaşma imzaladıklarını söyledi.
Hristodulidis, Rum Bakanlar Kurulu’nun Şubat 2016’da onayladığı Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) Reorganizasyonu ve Modernizasyonu konusunda ilk kez ihtiyaç duyduğu silahlanma programıyla ilgili 15 yıllık kapsamlı bir plana sahip olduklarını anlattı.
Hristodulidis şöyle dedi:
 “2016-2020 dönemini kapsayan ilk aşamada tam da hava-deniz olanaklarımızın yükseltilmesine özel vurgu yapılıyor. Gerek komşu gerek Doğu Akdeniz’e çok ilgi gösteren AB üyesi devletlerle askeri nitelikli çok önemli anlaşmalar imzaladık. Bu yönde yapılmakta olan çoğu faaliyet ulusal çıkarlar gereği açıklanmıyor.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473